علت درد لثه علت درد لثه

به گزارش بانوی ایران، لثه یا (gums) نوعی بافت نرم و گوشتی است که از دندان حمایت و محافظت می کند. درد لثه می تواند نشانه تحریک، عفونت یا آسیب دیدگی به ساختار و بافت لثه یا دندان ها باشد. این درد اغلب می تواند یک علامت موقتی و گذرا باشد. اما در برخی موارد، شخصی که دچار لثه درد می شود بهتر است که برای پیشگیری از بروز مسائل جدی تر، به یک دندانپزشک مراجعه کند.

علت درد لثه علت درد لثه

علت درد لثه

به گزارش خبرنگاران به نقل از سایت ایده آل لثه یا (gums) نوعی بافت نرم و گوشتی است که از دندان حمایت و محافظت می کند. درد لثه می تواند نشانه تحریک، عفونت یا آسیب دیدگی به ساختار و بافت لثه یا دندان ها باشد. این درد اغلب می تواند یک علامت موقتی و گذرا باشد. اما در بعضی موارد، شخصی که دچار لثه درد می شود بهتر است که برای پیشگیری از بروز مسائل جدی تر، به یک دندانپزشک مراجعه کند.

علت درد لثه ها چیست؟

این درد می تواند از یک سوزش جزئی شروع شود و یا به یک درد شدید و ناتوان کننده تبدیل شود. بعضی از دلایل احتمالی بروز لثه درد عبارتند از:

آفت دهان یا زخم های کانکر

آفت ها، زخم های دردناک و کوچکی هستند که می توانند روی لثه ها ایجاد شوند. بعضی از علل ایجاد زخم کانکر عبارتند از:

استرس عاطفی

بروز آسیب دیدگی در دهان

اختلال در سیستم ایمنی بدن

و یا سایر مسائل و بیماری های دیگر

بریدگی یا جراحات

مواد غذایی و اشیایی که وارد دهان می شوند ، گاهی اوقات می توانند باعث بریدگی جزئی یا آسیب دیدگی و درد دندان شوند. همچنین ممکن است فرد به طور تصادفی لثه را گاز بگیرد، که بعضی اوقات می تواند باعث درد و خونریزی شود.

بیماری لثه یا (Gum disease)

بیماری لثه معمولا با نام التهاب لثه یا (gingivitis) نیز شناخته می شود. این بیماری هنگامی رخ می دهد که باکتری ها به زیر لثه ها نفوذ کرده و باعث ایجاد التهاب و خونریزی می شوند. اگر این شرایط درمان نشود، التهاب لثه می تواند به پریودنتیت یا عفونت لثه منجر شود. افرادی که سیگار می کشند، بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر عفونت لثه هستند.

تغییرات هورمونی

نوسانات هورمونی خصوصاً در دوران بارداری، باعث می شود افرد تورم، خونریزی و درد لثه ها را تجربه کنند.

روش های نادرست کشیدن نخ دندان یا مسواک زدن

اعمال فشار و یا بی دقتی حین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، گاهی اوقات می تواند باعث بروز خونریزی و درد لثه ها شود.

سینوزیت

بروز یک عفونت باکتریایی یا ویروسی در سینوس ها، می تواند باعث تورم در فضای سینوسی شود. بعضی از افرادی که به سینوزیت مبتلا می شوند معمولا درد دندان و لثه دندان را تجربه میکنند.

آبسه دندان

وجود یک عفونت باکتریایی در ریشه دندان می تواند باعث ایجاد آبسه (کیسه پر از چرک) شود. آبسه دندان می تواند منجر به تورم لثه و درد در آن شود. آبسه های دندان همچنین می توانند جدی باشند و به بخش ها و قسمت های دیگر بدن نیز منتقل شوند. بنابراین رسیدگی و درمان به موقع آبسه ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

درمان لثه درد

درمان درد لثه به علت اصلی ایجاد آن بستگی دارد. به عنوان مثال، دندانپزشک ممکن است در خصوص کسانی که مبتلا به بیماری لثه و یا التهاب آن هستند، توصیه کند که برای از بین بردن پلاک ها و تارتار از شستشو و تمیز کردن حرفه ای دندان ها استفاده کنند. مبتلایان همچنین ممکن است برای از بین بردن باکتری های اضافی و مضر دهان از دهانشویه ضد باکتریایی مانند کلرهگزیدین استفاده کنند.

اگر فردی مبتلا به بیماری شدید لثه باشد، دندانپزشک ممکن است برای ترمیم بخشی از لثه یا استخوان فک که در نتیجه بیماری آسیب دیده است عمل جراحی ترمیمی انجام دهد. گاهی اوقات، درمان جراحی می تواند شامل پیوند استخوان و بافت برای تحریک ایجاد و ترمیم بافت جدید و سالم باشد.

افراد مبتلا به آبسه دندان ممکن است نیاز به درمان ریشه داشته باشند. در طی این روش، دندانپزشک پالپ آلوده یا بافت نرم داخل دندان و آبسه را از ریشه خارج کرده و دندان آسیب دیده را ترمیم و مهر و موم می کند.

درد لثه ناشی از سینوزیت نیز، معمولاً پس از پاک شدن و یا از بین رفتن عفونت کاهش می یابد. در خصوص عفونت های باکتریایی نیز ، پزشک ممکن است برای درمان از آنتی بیوتیک ها استفاده کند.

پیشگیری از بروز درد لثه

داشتن بهداشت مناسب دهان و دندان می تواند به جلوگیری از بروز درد لثه و سایر مسائل دندانپزشکی کمک کند. برای پیشگیری از این شرایط موارد زیر را در نظر داشته باشید:

روزی حداقل 2 بار دندان های خود را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید

هر روز 1 بار از نخ دندان استفاده کنید.

سعی کنید از دهانشویه های با کیفیت به صورت منظم استفاده کنید.

هر 6 ماه یکبار حتی اگر سالم هستید و مسئله ای متوجه دهان و دندان شما نیست به دندانپزشک مراجعه کنید

اگر سیگار میکشید سعی کنید مصرف آن را کاهش داده و متوقف کنید. ترک سیگار میتواند به بهبود سلامت لثه ها کمک کند. ترک سیگار کشیدن می تواند جریان خون به لثه ها را افزایش دهد، که این شرایط میتواند باعث بهبود سلامتی لثه ها و دوام آن ها شود.

چه وقت باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

به کسانی که دارای درد شدید، مزمن و یا عود کننده در لثه ها هستند، توصیه میشود که به نزد متخصصین دندانپزشکی مراجعه کنند. یک دندانپزشک می تواند لثه ها، دندان ها و دهان را از نظر وجود علائم عفونت، پوسیدگی دندان و سایر موارد دندانپزشکی معاینه کند.

در صورت بروز درد لثه در کنار هر یک از علائم زیر، شخص باید به دندانپزشک مراجعه کند:

بوی بد دهان که با مسواک زدن بهبود نمی یابد

خونریزی لثه های

عقب نشینی لثه ها

لق شدن دندان

احساس درد هنگام جویدن

قرمز شدن لثه

حساسیت و تحریک پذیری دندان ها

خلاصه

دلایل احتمالی زیادی برای لثه درد وجود دارد. برای مثال مواردی مثل بیماری و التهاب لثه، عفونت، آبسه و زخم میتوانند باعث بروز این درد شوند. افراد مبتلا به درد لثه که در پیدا کردن و یافتن علت درد ناتوان هستند بهتر است به یک کلینیک تخصصی دندانپزشکی مراجعه کنند. اگر لثه درد درمان نشود میتواند در نهایت منجر به مسائلی مثل پوسیدگی دندان شود. بنابراین بهتر است در صورت بروز چنین دردی به دندانپزشک مراجعه کرده تا او شما را ارزیابی کند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 15 آذر 1399 بروزرسانی: 15 آذر 1399 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 1342

به "علت درد لثه علت درد لثه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت درد لثه علت درد لثه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید