طرز تهیه فالوده کرمانی با نشاسته در 6 مرحله راحت

به گزارش بانوی ایران، فالوده کرمانی یکی از دسرهای قدیمی و خوشمزه ایرانیه که تو روزهای گرم واقعاً می چسبه. درست کردنش هم خیلی راحت و کم دردسره؛ فقط کافیه کمی نشاسته و آب و چند تا ماده ساده دم دست داشته باشید. فالوده رو می تونید برای عصرونه یا حتی مهمونی خانوادگی سرو کنید، مخصوصاً وقتی با شربت آلبالو یا یه کم آبلیمو طعم دارش کنید که دلچسب تر هم بشه. در این مقاله از در ما طرز تهیه فالوده کرمانی را به شما آموزش می دیم.

طرز تهیه فالوده کرمانی با نشاسته در 6 مرحله راحت

طرز تهیه فالوده کرمانی در یک نگاه

در طرز تهیه فالوده کرمانی در منزل، اول نشاسته رو با آب مخلوط کنید تا کاملاً صاف و بدون گلوله باشه. بعدش روی حرارت ملایم بذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ و شفاف بشه. وقتی آماده شد، نشاسته داغ رو به صورت رشته ای توی آب یخ بریزید تا فرم بگیره و سرد بشه.

رشته ها رو آبکش کنید و دوباره با یخ سرد نگه دارید تا لطیف بمونن. بعدش گلاب و هر طعم دهنده ای دوست داشتید (شکر، آبلیمو یا شربت آلبالو) اضافه کنید و هم بزنید. در آخر فالوده رو با یخ خرد شده، شربت و برش لیمو یا نعناع سرو کنید و از عطر و خنکیش لذت ببرید!

برای اینکه درباره اندازه مواد اولیه، مراحل و جزییات تهیه فالوده کرمانی بیشتر بدونید، تا انتهای متن، با ما باشید.

مواد اولیه برای تهیه فالوده کرمانی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آبحدود 3 لیوان فرانسوی دسته دار
نشاسته گل1 لیوان سرخالی
یخ خرد شدهبه اندازه لازم
گلاب2 تا 3 قاشق غذاخوری
شکربه دلخواه
آبلیمو یا شربت آلبالوبرای طعم دهی به فالوده
برگ نعنا و لیموترش تازهبرای تزیین فالوده کرمانی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 5 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه فالوده کرمانی: حدود 20 تا 25 دقیقه

طرز تهیه فالوده کرمانی با نشاسته گل

فالوده کرمانی رو هم می تونین به عنوان یه دسر خنک و تابستونی درست کنین و هم حتی برای عصرهای گرم کنار خانواده سرو کنین. این فالوده بافت لطیف و طعم خاصی داره و با چند تا حرکت ساده تو خونه آماده میشه.

مرحله اول: نشاسته را با آب کاملاً مخلوط کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فالوده کرمانی خانگی، یه قابلمه بردارید و آب و نشاسته گل رو توش بریزید. نشاسته رو کم کم اضافه کنید و هر بار با چنگال یا همزن دستی حسابی هم بزنید تا نرم و یکدست بشه. خیلی مهمه که هیچ گلوله ای نمونه و مخلوط صاف باشه. اگه خواستید مطمئن بشید، با دست ته قابلمه رو لمس کنید تا جایی گلوله ای حس نکنید. این کار باعث می شه بافت فالوده تون عالی دربیاد و رشته ها خوب شکل بگیرن.

شما می توانید برای تهیه نشاسته گل به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: نشاسته را روی حرارت بپزین تا غلیظ و شفاف گردد

قابلمه رو بذارید روی شعله ملایم. اینجا باید مدام هم بزنید چون نشاسته زود ته می گیره. از لبه ها و کف ظرف هم حتماً و به مدام نشاسته ها رو جمع کنید تا جا نمونه. بعد چند دقیقه، مخلوط غلیظ و شفاف می شه و حالت ژله ای پیدا می کنه. وقتی دیدید کش میاد و تقریباً مثل ژل شیشه ای شده، آماده است و باید از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: نشاسته پخته را به صورت رشته ای در آب یخ بریزین

حالا به یک کاسه بزرگ یا لگن آب یخ احتیاج دارید؛ هرچی یخ بیشتر، بهتر! نشاسته داغ رو با قاشق، قیف مخصوص فالوده یا آبکش ریز، کم کم داخل آب یخ بریزید. وقتی نشاسته داغ به آب یخ برخورد می کنه سریع خودش رو می گیره و به شکل رشته ای در میاد. با دست یا چنگال رشته ها رو در آب سرد کمی هم بزنید تا به هم نچسبن و منسجم تر بشن.

مرحله چهارم: رشته های فالوده را آبکش کنید و دوباره خنک کنید

در ادامه طرز تهیه فالوده کرمانی خوشمزه، وقتی همه نشاسته رو به آب یخ اضافه کردید و رشته ها کاملاً فرم گرفتن، با یک آبکش تمیز به آرامی رشته ها رو جدا کنید. اگه خواستید فالوده لطیف تر و خنک تر باشه، دوباره چند دقیقه بذاریدشون داخل آب یخ یا روی یخ خرد شده تا حسابی سرد و خوش خوراک بمونن.

مرحله پنجم: فالوده را طعم دار و معطر کنید

رشته های فالوده رو داخل یه کاسه بزرگ بریزید. گلاب رو اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا عطرش به همه رشته ها برسه. اگه دوست داشتید، کمی شکر اضافه کنید (اول شکر رو با یه کم آب سرد حل کنید تا بهتر مخلوط بشه). می تونید کمی آبلیمو یا شربت آلبالو هم بریزید تا فالوده تون ترش و خوش رنگ تر بشه.

شما می توانید برای تهیه گلاب، آبلیمو و شکر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: فالوده کرمانی را سرو و تزئین کنید

فالوده رو توی لیوان یا کاسه بریزید و حتماً یخ خردشده یا پودری روش بریزید که خنکیش حفظ شه. برای تزئین می تونید شربت آلبالو () روش بریزید یا چند برگ نعنا تازه و یک برش لیمو هم کنارش بذارید تا مجذوب کننده تر بشه. یادتون نره فالوده رو حتماً همون لحظه سرو کنید چون بافتش باید لطیف و تازه باشه.

روش تهیه فالوده کرمانی با نشاسته ذرت

برای درست کردن فالوده کرمانی با نشاسته ذرت، کافیست نشاسته ذرت را مثل نشاسته گل توی آب سرد کامل حل کنید و بعد روی حرارت ملایم بذارید، مدام هم بزنید تا غلیظ و شفاف گردد. وقتی حالت ژله ای پیدا کرد، مخلوط داغ را به صورت رشته ای داخل آب یخ بریزید تا فرم بگیرد. ادامه کار دقیقاً مشابه روش سنتی است؛ یعنی رشته ها رو سرد نگه دارید و بعد با گلاب، شکر، آبلیمو یا شربت آلبالو طعم دار کنید و سرو کنید.

فرق اصلی نشاسته ذرت با نشاسته گل توی بافت نهایی فالوده خودش را نشان می دهد. نشاسته گل (که همون نشاسته گندم هست) به فالوده بافت شفاف تر و لطیف تر می دهد، در حالی که نشاسته ذرت فالوده را کمی مات تر و بافتش رو کمی نرم تر و چسبنده تر می نماید. با این حال، اگر نشاسته گل در دسترس نداشتید، نشاسته ذرت هم جواب می دهد و نتیجه کار کاملاً قابل قبول و خوشمزه خواهد بود!

شما می توانید برای تهیه نشاسته ذرت به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

تفاوت فالوده کرمانی با فالوده شیرازی

فرق اصلی فالوده کرمانی و فالوده شیرازی () توی نشاسته و ظاهر رشته هاشه. فالوده کرمانی رو با نشاسته گندم یا گل (یا حتی ذرت) درست می کنن و رشته هاشو با دست تو آب یخ میریزن، واسه همین رشته هاش ضخیم تر و کوتاه تر و یه کم کدره.

فالوده شیرازی با آرد برنج درست میشه و دستگاه مخصوصش داره که رشته ها رو خیلی نازک و بلند و شفاف درمیاره، تقریباً مثل نودل. این فالوده حسابی رشته ای و خوش فرمه و معمولاً تو لیوان با کلی یخ و شربت سرو میشه، اما فالوده کرمانی بیشتر تکه تکه و نرم تره و تو کاسه می خورنش. خلاصه اش اینه: جنس نشاسته، روش درست کردن رشته و ظاهر فالوده، تو این دوتا کاملاً فرق داره!

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه فالوده کرمانی بازاری

  • نشاسته رو با آب سرد خوب مخلوط و صاف کنید. نباید هیچ گلوله ای بمونه. اگه گلوله بزنه، فالوده لطافتش رو از دست می ده.
  • موقع پخت نشاسته، مدام هم بزنید. نشاسته خیلی زود ته می گیره و می سوزه. اگه حواستون نباشه، فالوده خراب می شه.
  • برای رشته کردن، آب یخ زیادی آماده کنید. هرچی آب سردتر، فالوده خوش رنگ تر و خوش فرم تر می شه.
  • اگر رشته کشی براتون سخت بود، طرز تهیه فالوده کرمانی با آبکش رو امتحان کنید. نشاسته داغ رو با آبکش فلزی روی آب یخ بریزید. اینطوری رشته ها راحت و یکدست درمیاد.
  • اگه دستگاه رشته زن ندارید، طرز تهیه فالوده کرمانی با چرخ گوشت هم خیلی جواب می ده. نشاسته پخته و داغ رو از چرخ با سوراخ ریز رد کنید. رشته ها مستقیم بره توی آب یخ.
  • بعد از درست شدن رشته ها، دوباره برای چند دقیقه بذاریدشون توی آب یخ. این کار باعث می شه سرد و لطیف بمونن. رشته ها هم به هم نمی چسبه.
  • فالوده کرمانی رو همون موقع که درست کردید، سرو کنید. هرچی تازه تر، خوشمزه تره. اگر بمونه بافتش عوض می شه.
  • شربت یا گلاب رو وقتی فالوده کاملاً سرد شد اضافه کنید. اینطوری هم عطرش بیشتر می مونه، هم رشته ها وا نمی ره.
  • برای شیرین تر شدن، قبل از سرو کمی شکر یا شربت آلبالو روی فالوده کرمانی بریزید. صبر کنید تا شیرینی به خورد رشته ها بره.
  • برای قشنگ تر شدن ظاهر فالوده، توی کاسه فالوده یخ خرد شده و برش لیمو یا کمی نعنا بریزید. هم ظاهرش بهتر میشه، هم طعم خنک تری می ده.
  • اگر آب یخ کمی گرم شد، بلافاصله یخ بیشتری اضافه کنید. آب باید همواره خیلی سرد بمونه تا رشته های فالوده نرم و خوش فرم باشن.

فوت و فن های خوشمزه شدن فالوده کرمانی به روش اصیل

چی کار کنیم نشاسته موقع حل کردن توی فالوده گلوله نشه؟

برای اینکه نشاسته گلوله نزنه، باید حتماً نشاسته رو کم کم توی آب کاملاً سرد بریزید و از همون اول با یک قاشق چوبی، چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید.

اگر احساس کردید هنوز حل نشده یا چند تا گلوله ریز توش مونده، می تونید مخلوط رو از یک صافی عبور بدید تا کاملاً صاف بشه. این کار باعث می شه بافت فالوده لطیف و یکدست باشه و موقع خوردن تو ذوق نزنه.

اگر نشاسته موقع پخت ته گرفت یا سفت شد، قابل درست شدنه؟

اگه نشاسته فقط کمی سفت شده و ته نگرفته، می تونید یکی دو قاشق آب جوش اضافه کنید و حسابی هم بزنید، معمولاً دوباره روان و صاف می شه. اما اگر نشاسته ته گرفته یا قسمت هایی سوخته، دیگه راهی براش نیست و مزه سوختگی قطعاً تو فالوده می مونه.

تو این حالت بهتره مواد رو دور بریزید و از نو درست کنید، چون کیفیت کار به شدت افت می کنه. پس همواره موقع پخت، کنار قابلمه بمونید و مرتب هم بزنید تا این مشکل پیش نیاد.

چطور فالوده رو رشته کنیم که قشنگ و یکدست بشه؟

  • برای اینکه رشته های فالوده خوش فرم و یکدست دربیاد، باید نشاسته داغ رو همون لحظه بعد از پخت، سریع رشته کنید. می تونید نشاسته داغ رو با قاشق تو یک آبکش فلزی که سوراخ های نه خیلی ریز و نه خیلی درشت داره بریزید و آبکش رو روی ظرف آب یخ قرار بدید تا رشته ها مستقیم بیفتن تو آب سرد. به این می گن طرز تهیه فالوده کرمانی با آبکش که خیلی راحت و قابل اجراست.
  • اگر دستگاه رشته زن یا قیف ندارید، می تونید نشاسته رو بلافاصله داخل چرخ گوشت با تیغه ریز بریزید (طرز تهیه فالوده کرمانی با چرخ گوشت) تا رشته ها صاف و شیک از چرخ خارج بشه و تو آب یخ فرم بگیره. هر بار بعد از رشته زدن، رشته ها رو خوب توی آب سرد بچرخونید تا شل و وا رفته نشن.

دلیل چسبیدن یا جمع شدن رشته های فالوده چیه؟

  • وقتی رشته ها بعد از درست شدن، سریع و کامل توی آب یخ قرار نگیرن، به هم می چسبن و دونه دونه نمی مونن.
  • اگر آب یخ کم باشه یا آب ولرم باشه، زمان خنک شدن رشته ها طول می کشه و باعث می شه چسبناک بشن.
  • وقتی موقع ریختن نشاسته در آب یخ، حجم نشاسته خیلی زیاد باشه یا همه رو یکجا بریزید، رشته ها به هم می چسبن.
  • اگر نشاسته رو خیلی غلیظ بگیرید یا رشته ها ضخیم باشه، رشته ها خوب سرد و سفت نمی شن و جمع می شن.
  • بعد از رشته شدن، اگه دوباره رشته ها رو توی آب یخ نریزید یا خوب آبکشی نکنید، شیرینی و رطوبت باقی مونده باعث چسبندگی می شه.
  • گاهی شستن رشته ها با آب خنک یا حتی دوبار آب کشیدن، یاری می کنه که کاملاً جدا از هم بمونن.

فالوده رو می تونیم از قبل درست کنیم و تو یخچال نگه داریم؟

اگه فالوده رو برای مدت زیادی توی یخچال نگه دارید، رشته ها آب می ندازن، نرم و خمیری می شن و اون تردی و لطافت رو از دست می دن. مزه و بافتش هم دیگه مثل فالوده تازه نمی شه.

اگه مجبور شدید کمی زودتر درست کنید، حتماً فالوده رو تو آب یخ نگه دارید و نزدیک سرو طعم دهنده و شکر بزنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 6 مرداد 1404 بروزرسانی: 6 مرداد 1404 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 2476

به "طرز تهیه فالوده کرمانی با نشاسته در 6 مرحله راحت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فالوده کرمانی با نشاسته در 6 مرحله راحت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید