آشنایی با غذاهای سنتی تبریز
به گزارش بانوی ایران، یکی از تفریحات جذابی که در سفر به تبریز باید انجام دهید، شکم گردی است. باید حتی برای یک بار هم که شده از غذای سنتی تبریزی ها نوش جان کنید تا ببینید که مزه این غذاهای لذیذ زیر دندان شما تا ابد می ماند. غذاهای محلی تبریز به قدری خوشمزه و لذیذ هستند که هیچ وقت طعم شان از یاد نمی برید.
غذاهای سنتی تبریز بخشی از فرهنگ بومی تبریز است. اگر جزء افراد شکمو باشید هنگامی که نام تبریز به گوش تان می خورد بلافاصله یاد کوفته تبریزی های خوشمزه ای می افتید که در هیچ جای جهان نمی توانید مشابه آن را پیدا کنید. می توان گفت این شهر تاریخی پرآوازه ده ها غذای محلی خوشمزه دارد که در رستوران های مختلف این شهر سرو می شوند و اگر با خرید بلیط هواپیما به تبریز سفر کنید و از غذاهای سنتی و معروف آن نوش جان نکنید گویا سفر خود را ناتمام گذاشته اید. شاید هم به شدت پشیمان شوید که چرا بازار سنتی تبریز را رفته ام ولی کوفته تبریزی را نخورده ام! در این مقاله از مجله گردشگری یوتراوز با ما همراه باشید تا با هم یک شکم گردی درست و حسابی را در شهر تبریز تجربه کنیم و با برترین غذاهای محلی و سنتی تبریز آشنا شویم.
- کوفته تبریزی؛ معروفترین غذای تبریز
- آش میوه یک مدل آش خاص در تبریز
- یارپاق دولماسی یا دلمه برگ مو تبریز
- کوکوی لوبیا سبز، کوکوی خوشمزه تبریزی ها
- خورشت هویج، غذای خوش آب ورنگ تبریزی
- آش اوماج یا اوماج آشی
- دویماج یا همان فینگرفود تبریزی ها
- آ ش ماست یک نوع آش خوشمزه تبریزی
- آبگوشت دیزی سنگی تبریز
- قورما شورباسی، یک نوع آبگوشت تبریزی
- آش گوجه فرنگی، آش خوشرنگ تبریزی ها
کوفته تبریزی؛ معروفترین غذای تبریز
غیرممکن است که به تبریز سفر کنید و نام کوفته تبریزی به گوش تان نخورد، کوفته تبریز جزء غذاهای معروف و محبوب تبریز است که در سراسر ایران هوادار زیاد دارد. این غذای خوشمزه جزو غذاهای مطرح در استان آذربایجان شرقی است که برترین نوع آن را می توانید در رستوران های مختلف شهر تبریز پیدا کنید. مواد لازم برای پخت این غذا عبارتند از گوشت قرمز، لپه، برنج، پیاز، مرزه، تخم مرغ، زردچوبه، رب گوجه فرنگی، جوز هندی، فلفل سیاه و نمک. پخت این غذا از گذشته تا به امروز بسیار فرق نموده است. در گذشته ابتدا تکه های گوشت را با هاون سنگی خرد می کردند تا له گردد سپس در حین کوبیدن گوشت به آن لپه، سبزیجات و دیگر مواد را اضافه می کردند. بعد از درست کردن مایع کوفته درون کوفته ها را با زرشک، پیازداغ، آلو، گردو و معمولا تخم مرغ پر میکردند. اما حالا به جای کوبیدن گوشت در هاون از گوشت چرخ نموده استفاده می نمایند. شاید پختن کوفته تبریزی کار سختی نباشد اما تجربه سرآشپز هم برای طبخ این غذای لذیذ مهم است.
بلیط هواپیما، مقرون به صرفه تر از همه جامقایسه قیمت و خرید
پیشنهاد ویژه یوتراوز
آوازه طعم لذیذ و خوشمزه کوفته تبریزی در سراسر شهر تاریخی تبریز پیچیده و بیشتر رستوران های این شهر کوفته تبریزی را به عنوان یک غذای ویژه سرو می نمایند. یوتراوز به شما پیشنهاد می نماید در تبریز به رستوران های شهسواری، گازماخ، وحید و برکه سری بزنید و یک کوفته تبریزی خوشمزه به همراه عزیزانتان نوش جان کنید.
???? جاهای تماشای مسیر تهران تبریز ????آش میوه یک مدل آش خاص در تبریز
آش میوه همانطور که از نامش پیدا است یک نوع آش خاص در کنار دیگر آش های خوشمزه تبریز است که حتما مزه آش میوه را امتحان کنید. اگر شما عاشق طعم های ترش هستید پیشنهاد می کنیم حتما از این نوع آش به خصوص در شهر تبریز نوش جان کنید چون تمام میوه های ترشی که در فکر شما است جزء مواد اصلی این آش خوش مزه هستند. میوه های ترش این آش شامل آلو، زغال اخته، آلوچه، زردآلو و آلبالو و حبوبات آش شامل نخود، لوبیا و سبزی آش شامل تره و جعفری است. از دیگر موادی که به آش میوه اضافه می گردد می توان به هویج، پیاز، رشته، کلم برگ، رب و گوجه اشاره نمود و در آخر که این آش درست می گردد به آن سرکه اضافه می نمایند تا آش طعم ترش و ملسی داشته باشد.
یارپاق دولماسی یا دلمه برگ مو تبریز
دلمه برگ مو به عنوان یکی از پیش غذاهای خوشمزه در سفره تبریزی ها است. این غذا حتی به ظاهر سفره جلوه زیبایی می دهد. هنگامی که چشم شما به این دلمه های کوچک سبزرنگ بیافتد حسابی اشتهای تان باز می گردد. مواد لازم برای درست کردن این دلمه خوشمزه برنج، لپه، پیاز سرخ نموده، روغن حیوانی، برگ مو، سبزی های معطری چون مرزه و شوید است. سبزی این دلمه بسیار مهم است پس سعی کنید سبزی تازه و مرغوبی بهره ببرید.
کوکوی لوبیا سبز، کوکوی خوشمزه تبریزی ها
شاید نام کوکوی لوبیا سبز برای شما عجیب باشد اما باید بگوییم کوکوی لوبیا سبز یکی دیگر از غذاهای محلی خوشمزه تبریز است. این غذای مشهور را معمولا در سفره های ماه رمضان می توان دید که بسیار خوشمزه و برای افطار و سحری غذای مناسبی است. برای درست کردن این کوکوی خوشمزه ابتدا باید لوبیا سبز، هویج و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و بپزید بعد از این که مایع کوکو سرد شد به آن زرشک، پیازداغ، گردو ریزشده، بکینگ پودر، نمک، زردچوبه و زعفران را اضافه کنید تا مایع کوکو حسابی مزه دار گردد و در آخر آغاز به سرخ کردن این مواد در روغن داغ کنید.
خورشت هویج، غذای خوش آب ورنگ تبریزی
معمولا غذاهایی که ایرانی ها دوست دارند شامل انواع خورشت می گردد اما در تبریز خورشت هویج از آن دسته از غذاهای محلی و مشهور است که مهم ترین تفاوت آن با سایر خورشت های ایرانی در آلویی است که در آن استفاده می گردد. همانطور که از نام این خورشت پیدا است مواد اصلی و لازم برای پخت این غذا، هویج است.
ابتدا باید هویج را به صورت خلالی خرد و سپس سرخ کنید. بعد از سرخ کردن خلال های هویج باید به آن گوشت، پیاز، رب گوجه فرنگی و در آخر آلو اضافه کنید. برای این که خورش عطر و طعم بهتری داشته باشد بهتر است از زعفران هم بهره ببرید. در آخر هم کمی آبلیمو به آن اضافه کنید تا یک طعم ترش و شیرین ایجاد گردد. این طعم ملس معمولا قابل پسند ذائقه بیشتر افراد است.
آش اوماج یا اوماج آشی
یکی دیگر از آش های معروف تبریزی ها که در فصل سرما بیشتر خانواده های تبریزی آن را درست می نمایند، آش اوماج یا اوماج آشی است که در واقع برترین دارو برای آنفولانزا و سرماخوردگی است. حالا چرا نام این آش اوماج است؟ اوماج درواقع همان رشته آش است که آن را آرد، نمک و زردچوبه درست می نمایند و بعد از ریزکردن خمیر را می گذارند تا خشک گردد. حالا نوبت مواد دیگر این آش است؛ باید عدس را زودتر خیس کنید و بعد از عدس، پیازداغ، آب قلم و سبزی معطر با هم در قابلمه بجوشانید. هنگامی که احساس کردید عدس ها کاملا پخته شده اوماج را به صورت رنده کم کم اضافه می کنید. فقط یادتان باشد بالای سر قابلمه باشید و حواس تان باشد تا اوماج ها به هم نچسبند.
دویماج یا همان فینگرفود تبریزی ها
این روزها غذاهای مختلفی را به عنوان پیش غذا، عصرانه یا حتی برای صبحانه درست می نمایند که هم جلوه زیبایی به سفره می دهند و هم حسابی آشتها آور هستند. یک نمونه از این پیش غذاهای خوشمره غذاهای لقمه ای است که در عین خوشمزه بودن ظاهر فانتزی هم دارند.
دویماج یک نوع غذای لقمه ای تبریزی است که برای پیش غذا، صبحانه و عصرانه آن را درست می نمایند. مواد لازم برای درست کردن دویماج شامل پنیر تبریزی، گردو، آب یا دوغ، سبزی خوش عطر و بو، پیازچه و نان خشک است. برای درست کردن دویماج ابتدا باید پنیر را ریز کنید، گردو را خرد کنید و با سبزی آن ها را مخلوط کنید. حالا نوبت نان لواش خشک یا نان تبریزی است که باید آن ها را در یک ظرف خرد کنید و روی مواد دوغ یا آب بریز و حالا همه مواد را باهم قاتی کنید و به شکل کوفته ها کوچک آن ها را در بیاورید و در آخر می توانید روی کوفته ها را با تکه های سبزی، گردو و گوجه فرنگی تزئین کنید.
آ ش ماست یک نوع آش خوشمزه تبریزی
آش ماست یکی دیگر از غذاهای خوشمزه تبریزی است که حتما یک بار باید مزه این آش را در سفر به تبریز بچشید. از بین همه انواع غذاهای تبریزی، آش ماست هم هواداران زیادی دارد و خیلی از افراد طعم خاص این آش را بسیار دوست دارند. مواد لازم برای درست کردن این آش خوشمزه سیب زمینی، برنج، پیاز، آب گوشت، سبزی آش، ماست، هویج، کلم برگ و حبوبات شامل عدس، نخود و لوبیا است.
برای درست کردن این آش ابتدا باید با گوشت چرخ نموده، پیاز و آرد ذرت کوفته های کوچک و ریز درست کنید سپس حبوبات، برنج ، سیب زمینی و هویج را در آب گوشت بپزید و سبزی را کم کم به آن اضافه کنید و بعد بگذارید آش حسابی جا بیافتد. در آخر ماست را همچون کشک موقع سرو آش به آن اضافه کنید، یوتراوز به شما پیشنهاد می نماید حتما در سفر به تبریز، آش ماست را امتحان کنید.
آبگوشت دیزی سنگی تبریز
یکی دیگر از غذاهای معروف تبریزی آبگوشت دیزی سنگی است که بسیار خوشمزه و خوش آب و رنگ است. بوی این آبگوشت هوش از سر شما می برد. موادلازم برای درست کردن این دیزی سنگی گوشت گوسفندی به همراه دنبه، سیب زمینی، رب گوجه، گوجه فرنگی، لپه و نخود است. این آبگوشت را حتما با سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.
سریع و سیر قطار بگیرخرید آنلاین
قورما شورباسی، یک نوع آبگوشت تبریزی
تبریزی ها علاوه بر دیزی سنگی یک نوع آب گوشت دیگر هم می پزند که به قورما شورباسی معروف است. به علت این که در این آبگوشت از گوشت قورمه استفاده می نمایند نام این آبگوشت قورما شورباسی گذاشته اند. طعم این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است. حتما در سفر به تبریز این غذا را امتحان کنید. موادلازم برای درست کردن این آبگوشت گوشت قورمه شده گوسفندی، پیاز، دنبه و چربی گوسفند، سیب زمینی، تخم مرغ، لپه، فلفل قرمز، زعفران، نمک، رب گوجه فرنگی و در برخی مواقع از سبزی محلی به نام کالش هم برای پخت این آبگوشت استفاده می گردد.
پیشنهاد ویژه یوتراوز
اگر دوست دارید آبگوشت قورما شورباسی را در سفر به تبریز امتحان کنید می توانید به رستوران کوچک تاواکبابی محمدی سری بزنید. آبگوشت خوشمزه و باکیفیتی در این رستوران جمع وجور درست می نمایند. برای رفتن به این رستوران باید به سمت خیابان تربیت حرکت کنید.
آش گوجه فرنگی، آش خوشرنگ تبریزی ها
یکی دیگر از آش های خوشمزه و خوش آب و رنگ تبریزی، آش گوجه فرنگی است. این آش خوشمزه دارای مزه ترش و شیرین در کنار هم است. همانطور که از نام این آش پیدا است مواد اصلی این آش اول از همه گوجه فرنگی و بعد تره، جعفری، لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی، بلغور، برنج و پیازداغ است. برای درست کردن این آش حتما از گوجه فراوان بهره ببرید و برای طعم ترش این آش مقدار ریختن آبغوره در آش به شما بستگی دارد.
کلام آخر:
خوردن غذای سنتی تبریز یکی از برترین قسمت های سفر شما به این شهر زییا در گوشه شمال غربی کشورمان است. در مقاله جاهای تماشای تبریز ما در یوتراوز، شما را به تماشا زیبایی های این شهر دعوت می کنیم. کسی چه می داند شاید جذابیت های این شهر دل شما را هم ببرد و مقصد سفر بعدی تان تبریز باشد!
منبع: یومگ