طرز تهیه شیرینی سه آرد؛ ویژه نوروز
به گزارش بانوی ایران، خبرنگارانـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی های خوشمزه خانگی رونق می گیرد. شیرینی های خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی سه آرد یا سه چارکی یکی از شیرینی های خشک و آردی مخصوص نوروز است که از ترکیب سه آرد گندم، آرد برنج و آرد نخود تهیه می گردد و به همین علت طعم بسیار دلچسبی دارد.
به گزارش خبرنگاران، این شیرینی بعلاوه به خاطر داشتن آرد نخود در ترکیباتش بسیار نرم و لطیف است. در این مطلب طرز تهیه شیرینی سه آرد همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به طبخ این شیرینی خوشمزه در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی سه آرد
آرد نخود: 300 گرم
آرد سفید شیرینی: 50 گرم
آرد برنج: 150 گرم
پودر قند: 200 گرم
روغن جامد یا روغن مخصوص شیرینی: 250 گرم
پودر هل: 1 قاشق چای خوری
وانیل: نوک قاشق چای خوری
شکلات تخته ای برای تزیین: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر نموده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت گردد؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب بکوبید و سپس الک کنید.
نکات مربوط به روغن
برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن های مخصوص شیرینی آردی بهره ببرید که به صورت حلبی در فروشگاه های فروش روغن موجود است و چربی آن ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی بهره ببرید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن های صاف قنادی که در لوازم قنادی ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی بهره ببرید.
نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز بهره ببرید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب تر است.
طرز تهیه شیرینی سه آرد
1 ـ ابتدا روغن را روی شعله کم اجاق گاز بگذارید تا آب گردد. وقتی روغن ولرم شد، آن را داخل یک کاسه مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید.
2 ـ در مرحله بعد پودر قند را کم کم به روغن اضافه کنید و با دست یا همزن دستی خوب هم بزنید تا پودر قند در روغن حل گردد.
3 ـ در این مرحله مخلوط سه آرد شیرینی، آرد برنج و آرد نخود را که از قبل یک بار الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مخلوط پودر قند و روغن اضافه کنید. با دست هم زمان هم بزنید تا آرد با روغن مخلوط گردد. وقتی همه آرد را اضافه کردید، می بینید که خمیر کم کم سفت می گردد و این مرحله در تهیه شیرینی بسیار مهم است. سعی کنید با یاری هر دو دست خمیر را به مدت 5 دقیقه ورز بدهید تا جایی که به دست شما نچسبد و یا حالت پوره پوره نداشته باشد. شکل نهایی خمیر به دست آمده باید منسجم باشد. اگر خمیر به دست تان می چسبید، کمی دیگر آرد به آن اضافه کنید. سپس روی خمیر را با کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت چهار تا پنج ساعت در محیط آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.
4 ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را توی کاسه بریزید و دوباره چند دقیقه ورز بدهید. حالا می توانید خمیر را روی یک سینی پهن کنید و با قالب های مخصوص شیرینی های ریز قالب بزنید یا این که از خمیر به اندازه گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید؛ سپس با یک چیز گرد وسط آ ن را فشار بدهید تا حفره کوچکی درست گردد. شیرینی های قالب زده را داخل سینی فر و به فاصله از هم بچینید و سینی را در فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی بپزد.
5 ـ وقتی شیرینی پخت و سینی را از فر خارج کردید، آن را در یک جای خنک بگذارید و تا زمانی که شیرینی ها کاملا سرد نشده اند، به آن ها دست نزنید؛ چون ممکن است توی دستتان له شوند. وقتی شیرینی ها کاملا خنک شدند، با کمی شکلات تخته ای آب شده روی آن ها را به دلخواه تزیین کنید. نوش جان.
6 ـ این اندازه از مواد حدود نیم کیلو شیرینی سه آرد به شما می دهد. در صورتی که قصد دارید اندازه بیش تری از این شیرینی را تهیه کنید، مواد را به نسبتی که گفته شده است، دو برابر کنید.
منبع: فرارو