2 طرز تهیه ترشی آلبالو ملس با سرکه و رب انار در 30 دقیقه
به گزارش بانوی ایران، بازار تهیه ترشی آلبالو در فصل تابستان حسابی داغ است. آلبالو یکی از محبوب ترین و پرخاصیت ترین است که حتی هسته آن هم خواص فراوانی دارد که در صنعت آرایش و سلامت پوست از آن استفاده می کنند و از آن نباید گذشت. یکی از خوشمزه ترین فراورده های و آلبالو یخ زده علاوه بر ، تا و، ترشی آلبالو با سرکه و ترشی آلبالو با رب انار است. ترشی آلبالو که از جمله گرانقیمت ترین ترشی های موجود در بازار است را شما خودتان به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید. طرز تهیه بسیار آسان ترشی آلبالو ملس و خوشمزه در 30 دقیقه و نکات تکمیلی آن را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.
طرز تهیه ترشی آلبالو ملس و خوشمزه
مواد لازم برای تهیه ترشی آلبالو با سرکه
- آلبالو تازه و باکیفیت: 1 کیلوگرم
- نمک: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- سرکه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه ترشی آلبالو ملس
اگر اهل درست کردن انواع ترشی های فصل و خانگی هستید باید بگوییم برخلاف تصور عموم طرز تهیه ترشی آلبالو آنقدر راحت و ساده است که شاید باورتان نشود. با مواد ساده و معمول تهیه ترشی، می توانید ترشی آلبالو را در خانه تهیه کرده و از طعم آن در کل سال لذت ببرید. برای این کار، مراحل طرز تهیه ترشی آلبالو را به ترتیب انجام دهید.
مرحله اول: آلبالوها را آماده کنید
کافی است آلبالوها را بشورید. در آبکش بریزید و اجازه بدهید کاملا خشک شوند و آب شان گرفته شود. سپس در یک شیشه بزرگ و تمیز و خشک یا یک دبه تمیز و خشک آلبالوها را بریزید، نمک، شکر و سرکه را اضافه کنید. سرکه باید روی آلبالوها را بپوشاند.
مرحله دوم: درب بطری شیشه را ببندید
درب شیشه یا دبه ترشی آلبالو را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید. ترشی آلبالو ملس و خوشمزه شما بعد از یک هفته الی ده روز آماده است.
طرز تهیه ترشی آلبالو با رب انار
مواد لازم برای تهیه ترشی آلبالو بدون سرکه
- آلبالو: 1 کیلوگرم
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد میانه
- زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری
- سیر: 1 قاشق غذاخوری
- دارچین: 1/4 قاشق غذاخوری
- آب انار: نصف فنجان
- شکر: 3/4 قاشق غذاخوری
- نمک: 1/4 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه ترشی آلبالو با آب انار
برای درست کردن ترشی آلبالو با رب انار، باید مواد را به ترتیب روی حرارت قرار دهید تا نرم شوند و طعمشان به خورد هم برود. در این روش، ترشی شما ملس و نرم می شود و طعم انار را هم با خود دارد. هم می توانید از رقیق شده و هم از آب انار در این ترشی استفاده کنید. برای تهیه کردن ترشی آلبالو، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: پیاز، سیر و زنجبیل را با روغن زیتون تفت دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی آلبالو با رب انار، در یک ظرف میانه روغن زیتون را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز و زنجبیل و سیر را به آن اضافه کرده و برای 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود. می توانید پیازها را خلالی خرد کنید و سیر را هم له کنید. دارچین را به مواد اضافه کنید و به مدت 20 ثانیه آن ها را تفت دهید.
مرحله دوم: بقیه مواد را اضافه کنید
سپس آلبالوها را اضافه کرده و آب انار و شکر را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا به جوش آید. حرارت شعله را کم کرده و درب ظرف را نگذارید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید تا مواد با هم جا بیفتند. سپس به مقدار دلخواه به آن نمک بزنید. ترشی به دست آمده را در دمای محیط قرار دهید تا سرد شود. سپس آن را در بطری مناسب بریزید و درون یخچال قرار دهید.
فوت و فن و نکات تکمیلی طرز تهیه ترشی آلبالو ملس و خوشمزه
*ترشی آلبالو با رب انار هم درست می کنند اما طرز تهیه کلاسیک و اصلی ترشی آلبالو با سرکه و به همین راحتی است.
*ترشی آلبالو را هم می توانید با انواع سرکه ها مثل سرکه سفید، سرکه قرمز و سرکه انگور هم درست کنید.
*برای اینکه ترشی آلبالو تازه و خوش طعم باقی بماند و حالت لیز و ماندگی به خودش نگیرد آن را در یخچال نگهداری کنید. به این ترتیب تمام طول سال می توانید ترشی آلبالو داشته باشید.
*شکر را از مواد ترشی آلبالو حذف نکنید چون تیزی و ترشی بیش از حد سرکه را می گیرد و طعم ترشی آلبالو را ملس می کند.
*بهترین ظرف برای نگهداری ترشی آلبالو ظروف شیشه ای درب دار هستند. به هیچ وجه از ظروف پلاستیکی برای نگهداری انواع ترشی استفاده نکنید. البته قدیمی ترها از دبه های پلاستیکی برای نگهداری ترشی استفاده می کردند که اشکالی هم ندارد چون سرکه جزو اسیدهای ضعیف محسوب می شود اما بهترین ظرف برای نگهداری ترشی ظروف شیشه ای هستند.
*ترشی آلبالو ادویه خاصی ندارد. همان شکر و نمک و سرکه برای طعم آن کفایت می کند اما در صورت تمایل یک یا دو حبه سیر پوست گرفته و دو یا سه عدد فلفل تند در شیشه ترشی هم قرار دهید تا طعم ترشی تند و تیز شود.
*طرز تهیه ترشی آلبالو با آلبالو یخ زده هم مرسوم است اما در فصل آلبالو بهتر است از این میوه به صورت تازه استفاده کنید و برای تمام طول سال ترشی و مربای آلبالو بپزید.
*از انواع سرکه برای ترشی آلبالو می توانید استفاده کنید. سرکه قرمز طعم ترشی آلبالو را تندتر می کند. سرکه سفید تیزی کمتری دارد. استفاده از سرکه انگور و سرکه سیب برای تهیه ترشی آلبالو هم مرسوم است.
*ترشی آلبالو را بدون هسته هم درست می کنند. برای این کار از استفاده کنید.
*اضافه کردن چند حبه سیر، کمی فلفل، مقداری گلپر یا تخم گشنیز برای طعم بیشتر به ترشی آلبالو مرسوم است.
*درب ترشی آلبالو به مدت سه روز اصلا نباید باز شود.
سوالات متداول
ادویه ترشی آلبالو چیست؟
در ترشی آلبالو از ادویه خاصی استفاده نمی شود. اما برای خوشمزه تر شدن آن می توانید از تخم گشنیز و چند برگ نعناع استفاده کنید. در ضمنً شکر از دستور تهیه این ترشی حذف نکنید چون تیزی ترشی زیاد می شود.
ترشی آلبالو چقدر ماندگاری دارد؟
اگر نکات و فوت و فن های طرز تهیه ترشی آلبالو و نگهداری آن را به خوبی رعایت کنید، ترشی تان به مدت 2 سال در یخچال ماندگاری دارد.
منبع: افق کوروش