پرتاب پیروز تاکسی فضاییِ اسپیس ایکس با چهار مسافر
به گزارش بانوی ایران، فضاپیمای شرکت اسپیس ایکس با همکاری ناسا با موفقیت فضا پرتاب شد و چهار مسافر نخست خود را به سمت ایستگاه بین المللی فضایی برد
خبرنگاران| بالاخره ساعاتی پیش، فضاپیمای شرکت اسپیس ایکس با همکاری ناسا با موفقیت فضا پرتاب شد و چهار مسافر نخست خود را به سمت ایستگاه بین المللی فضایی برد و رؤیای آیلان ماسک، مرد بلند پروازِ نام آشنا، بار دیگر به ثمر نشست.
به گزارش خبرنگاران؛ سه فضانورد آمریکایی و یک فضانورد ژاپنی از فلوریدا به سوی ایستگاه بین المللی فضایی رهسپار شدند. این گروه، سوار بر فضاپیمایی هستند که شرکت اسپیس اکس آن را ساخته است.
این بار دوم است که ناسا، از خدمات این شرکت خصوصی برای سفر فضانوردان استفاده می کند.
ناسا، ادارهٔ کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا اعلام کرده که حالا وارد مرحله ای شده ایم که برای سفر های معمول به مدار های نزدیک کره زمین از خدمات شرکت های خصوصی استفاده می کنند.
چهار فضانوردی که روز یکشنبه به سوی ایستگاه فضایی رفتند، قرار است شش ماه در آنجا بمانند. قبل از بازگشت هم قرار است که دیداری کوتاه با فضانوردان دیگری داشته باشند که قرار است کار را از آن ها تحویل بگیرند.
در این سفر قرار است دست کم چهاربار فضانوردان به بیرون از ایستگاه بروند. در یکی از این راه پیمایی های فضایی قرار است وسیله ای مخابراتی به فضاپیما وصل کنند که ساخت بریتانیاست و کمک می کند اینترنت پرسرعت در دسترس فضانوردان قرار بگیرد.
این مهم ترین کمک بریتانیایی ها به برنامه فضایی جهانی است.
سه آمریکایی که در این فضاپیما هستند، مایکل هاپکینز، ویکتور گلاور و شنون واکر هستند. فضانورد کارکشته ژاپنی، سوئیچی ناگوچی هم نفر چهارمی است که در این سفر حضور دارد.
آقای ناگوچی، سومین فضانوردی است که با سه وسیله نقلیه متفاوت زمین را ترک کرده است.
موشک فالکون و کپسول دراگون ساعت 19:27 به وقت شرق آمریکا، از مرکز فضایی کندی در ایالت فلوریدا از زمین برخاست.
کمی بیش از یک روز زمان می برد که این فضاپیما به ایستگاه فضایی برسد. هم اکنون یک فضانورد آمریکایی به نام کیت رابینز و دو فضانورد روس به نام های سرگئی ریژیکوف و سرگئی کود-سورچکوف در ایستگاه بین المللی مشغول به کار هستند.
اسپیس اکس، قراردادی به ارزش سه میلیارد دلار با ناسا امضا کرده که بنا به آن وسیله حمل و نقل لازم برای یک سرویس تاکسی فضایی را فراهم کند.
پرواز قبلی که در آن دو فضانورد را به ایستگاه فضایی برده و برگرداندند، برای نمایش توانایی های علمی این شرکت بود.
پرواز یکشنبه، نخستین سفر از شش مسافرتی است که قرار است اسپیس اکس برای ناسا انجام دهد.
قرارداد مشابهی هم ناسا با بوئینگ امضا کرده که البته یک سالی عقب است.
ناسا می گوید که با واگذار کردن حمل و نقل های نزدیک به زمین، به بخش خصوصی میلیارد ها دلار صرفه جویی کرده است.
با پولی که از این طریق صرفه جویی می کند، ناسا می خواهد برنامه های سفر به ماه و مریخ اش را توسعه دهد. یکی از برنامه های ناسا که احتمالا در سال 2024 عملی می شود، فرستادن فضانوردانی به سطح کره ماه است.
ناسا از سال 2011 برنامه اسپیس شاتل خود را تعطیل کرد و فضانوردانش را با فضاپیما های روسی به فضا می فرستاد.
آمریکایی ها به پرواز با فضاپیما های روس ادامه می دهند، اما به جای پرداخت پول به روس ها، فضانوردان روسیه هم اجازه پرواز با تاکسی های فضایی اجاره ای ناسا را خواهند داشت.
آنتن بریتانیایی به قسمتی از ایستگاه فضایی وصل می شود که بخش تحقیقاتی اتحادیه اروپا آن را درست کرده است...
پرتاب موشک حامل این چهارفضا نورد توسط شرکت اسپیس ایکس پس از آن انجام شد که ناسا کپسول دراگون این شرکت را برای فضاپیمای انسانی مورد تایید قرار داد.
اسپیس ایکس پس از اتمام پرواز آزمایشی دو فضانورد در اوایل سال جاری، انتخاب و حق انجام آنچه را که ناسا امیدوار است ماموریت های منظم به ایستگاه فضایی و بازگشت باشد را به دست آورد.
پرتاب ماه مه این شرکت از خاک آمریکا از زمان بازنشستگی شاتل فضایی در سال 2011 بود که آمریکا را به روسیه برای پرواز در مدار فضایی، متکی کرده بود.
گفته می شود پرتاب امشب ناسا، گامی دیگر به سوی عصر جدیدی در پرواز فضایی انسان است که در آن شرکت های خصوصی برای ساخت و طراحی فضاپیما ها و موشک ها با دولت شریک می شوند.
اسپیس ایکس، شرکتی در کالیفرنیا است که ایلان ماسک (صاحب شرکت تسلا) تاسیس کرد و زمانی به عنوان یک شرکت نوپا شناخته می شد، اما اکنون یکی از مهمترین صنایع فضایی و یکی از مهمترین شرکای ناسا است.
تقویت کننده موشک پس از 10 دقیقه از پرتاب موشک فالکون9 شرکت اسپیس به زمین بازگشت و روی یک کشتی در دریا فرود آمد. این نقطه علامت گذاری شد تا در ماموریت های دیگر هم استفاده شود.
در سفینه این موشک شلیک شده، سه فضانورد ناسا و یک فضانورد ژاپنی حضور دارند. هرچند گفته می شود این سفینه ظرفیت پرواز هشت نفر را دارا است. این افراد پس از پیوستن به ایستگاه فضایی، حدود 6 ماه در این ایستگاه خواهند ماند.
بر اساس آنچه که اعلام شده است، اگر همه چیز طبق برنامه به پیش برود، چهار فضانورد حدود ساعت 11 شب دوشنبه، پس از سفری حدودا 27 ساعته به ایستگاه فضایی بین المللی خواهند رسید.
گفتنی است که چهار فضانورد این فضاپیما، روز های گذشته را از بیم ابتلا به بیماری همه گیر کووید19 در قرنطینه سپری کرده بودند. ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس طی روز های گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده است و به این ترتیب برای تماشای پرتاب فضاپیمای دراگن به مرکز فضایی کندی نرفت.
منبع: فرادید