همه چیز در خصوص چای دارجیلینگ

به گزارش بانوی ایران، چای دارجیلینگ نوعی چای صادراتی است که در سراسر جهان هواداران زیادی دارد. این چای در منطقه بنگال غربی در هندوستان می روید. نکته جالب در چای دارجیلینگ این است که با فراوری های گوناگون می توان چای های مختلفی مانند چای سیاه، چای سبز، چای سفید و چای اولانگ را فراوری کرد.

همه چیز در خصوص چای دارجیلینگ

بیشتر بخوانید:21 خاصیت شگفت انگیز چای سیاه

مروری سریع بر چای دارجیلینگ

  • خاستگاه: منطقه ای به نام دارجیلینگ در بنگال غربی در هندوستان
  • معروفیت: مجموعه ای از چای ها
  • دمای مورد احتیاج برای آماده سازی: 195 - 205 درجه فارنهایت
  • مقدار کافئین: حدود 5م میلیگرم در هر فنجان میانه

چای دارجیلینگ چیست؟

چای دارجیلینگ از خانواده نوعی گیاه به نام کاملیا سیننسیس است که در اصل بومی سرزمین چین است. این چای کم رنگ و سبک بوده و عطر گیاهی خاصی دارد. گیاه چای نیز مانند بسیاری از گیاهان دارای دوره های رشد و نهفتگی است. هر دوره رشد از آغاز جوانه زدن برگ ها آغاز می گردد و با برداشت محصول سرانجام می یابد. چای دارجیلینگ در سه دوره در سال رویش نموده و برداشت می گردد. دوره اول رویش و برداشت از فروردین تا خرداد ماه است. و دوره دوم از تیر تا شهریور. دوره رویش و برداشت سوم که برداشت پاییزه نام دارد از مهر تا آذر اتفاق می افتد.

غیر از این دو دوره رویش اصلی دو دوره رویش در مقیاس کم تر اتفاق می افتد. بین این دو رویش در ماه شهریور دو هفته فاصله است.

تمام این دوره های رویش طبق الگوی آب و هوا اتفاق می افتد. این دوره ها ثابت نبوده و بر اساس تغییرات آب و هوایی در دارجیلینگ و استان مربوطه دارد. بارش بیش از انتظار باران می تواند مدت زمان بارش می تواند طول دوره رویش را کوتاه کند.

عطر، رنگ و مزه چای در رویش های مختلف با هم فرق می نماید. فلاونوئید های موجود در چای با اکسیژن هوا ترکیب می شوند تفاوت نحوه این ترکیب اکسیژن با فلاونوئیدها انواع چای های مختلفی مانند سیاه، اولانگ و سبز فراوری می نماید. فرایند ترکیب در چای سیاه کامل در چای اولونگ به صورت نسبی این رخ داده و در خصوص چای سبز این اکسیداسیون هیچ جایی ندارد.

سه فایده چای دارجیلینگ برای سلامتی

سرشار از آنتی اکسیدان

این چای حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدآن هاست. آنتی اکسیدآن ها رادیکال های آزاد را از بدن حذف می نمایند و مانع از فراوری مواد شیمیایی در حین هضم غذا شده و سموم را از بدن دفع می نماید.

تامین آب مورد احتیاج بدن

خوردن چند فنجان چای در روز آب مورد احتیاج بدن را تا حد زیادی تامین می نماید.

کاهش استرس

این چای به بدن در فراوری هورمون کورتیزول یاری می نماید. هورمون کورتیزول به عنوان عامل تنظیم نماینده استرس در بدن شناخته می گردد.

بیشتر بخوانید: 10 خاصیت مهم دارویی چای سبز که باید بدانید!

چای دارجیلینگ را چگونه مصرف کنیم؟

برترین زمان برای نوشیدن چای قبل از ظهر و ابتدای غروب است. چای دارجیلینگ حاوی مقداری کافئین است که می تواند باعث بد خوابی گردد. بهتر است از نوشیدن چای دارجیلینگ در ابتدا و طول شب خودداری کنید. اگر معده شما حساس است، بهتر است از نوشیدن چای دارجیلینگ با شکم خالی اجتناب کنید.

نحوه درست کردن چای دارجیلینگ

یک قاشق غذاخوری از چای خوش کیفیت دارجیلینگ را داخل یک قوری گرم بریزید. آب را جوش بیاورید و پس از یک دقیقه روی چای در قوری بریزید و سه دقیقه صبر کنید. بعضی افراد این چای را بدون شیر و شکر با لیمو استفاده می نمایند. هر کس بنا به سلیقه خود می تواند ترکیبات مختلفی را امتحان کند.

محتوی کافئین در چای دارجیلینگ

مقدار کافئین موجود در چای دارجیلینگ به دوره رویش برگ ها بستگی دارد. یک فنجان از این چای 50 میلی گرم کافئین دارد. این مقدار کافئین بالا تر از چای سبز بوده ولی از چای سیاه کم تر است. این چای در مقایسه با چای سیاه اسیدیته پایینی دارد. به طور کلی می توان گفت چای دارجیلینگ حاوی کافئین است که به جلوگیری از افزایش وزن یاری می نماید.

اگر شما در حال کنترل وزنتان هستید، چای دارجیلینگ نوشیدنی خوبی است. کافئین موجود در چای به افزایش سرعت سوخت و ساز یاری می نماید و بنابراین تمرین ورزشی را مؤثرتر می نماید. مهم است که به این نکته توجه کنید که اگر هدف شما کاهش وزن است، نوشیدن چای دارجیلینگ به تنهایی موثر نیست. شما باید عادت نوشیدن چای را با رژیم غذایی سالم و تمرین ورزشی منظم همراه کنید.

فهرست مقدار کافئین در انواع چای

مقدار کافئین در یک فنجان میانه حساب شده است:

  • چای سبز: 24 تا 40 میلی گرم
  • چای دارجیلینگ: حدود 50 میلی گرم
  • چای ماچا: 25 تا 70 میلی گرم
  • قهوه برشته شده: 85 تا 200

چای دارجیلینگ را می توانید به صورت بسته بندی شده یا در قالب چای کیسه ای از فروشگاه های مواد غذایی یا به صورت آنلاین تهیه کنید. چای دارجیلینگ به عنوان برترین چای، عطر بسیار خوبی دارد. اگر چای دارجیلینگ در مجاورت هوا قرار بگیرد بر اثر گذشت زمان عطر خوش خود را از دست خواهد داد. بعلاوه این نوع چای به رطوبت حساس است و نباید در محیط مرطوب قرار بگیرد. سعی کنید این چای را از عطر های شیمیایی و قوی دور نگه دارید و همواره در ظرف هایی نگهداری کنید که بتوانید درب آن را محکم ببندید. برترین کیفیت این چای از زمان فراوری تا دو سال است.

بیشتر بخوانید: برترین چای خارجی

انواع چای دارجیلینگ

سه روش اصلی و دو روش فرعی در این چای است که هر کدام محصولی با کیفیت متفاوت از بقیه فراوری می نمایند.

چای دارجیلینگ اولین رویش:

اولین محصولی که در فصل بهار برداشته می گردد. این رویش پس از غیر فعال بودن زمستانی است. رنگ این چای روشن و شفاف است. بوی برگ های چای در این رویش واضح و معین است. بسته به تازگی و رنگ این چای از قیمت بالا تری نسبت به چای های فراوری شده از سایر رویش ها دارد.

رویش دوم:

چای در این برداشت در مقایسه با برداشت اول تیره تر بوده و بوی قوی ای دارد. این چای هواداران خاص خود را دارد. بوی خاص این چای به علت ترکیب بسیار خوب آب و هوا و منطقه جغرافیایی بوجود آمده است. بسیاری از افراد که در زمینه چای کار و مطالعه می نمایند چای برداشت دوم را به خاطر بوی خاص آن ترجیح می دهند.

رویش سوم:

این چای رنگ تیره و مسی دارد. برگ های چای در فصل پاییز بزرگ تر از فصل های دیگر است. همین مسئله باعث می گردد که این نوع چای قیمت پایین تری داشته باشد.

اولین دوره رویش فرعی:

چای فراوری شده از این برداشت شباهت زیادی با چای رویش اول دارد اما کیفیت آن پایین تر است.

دومین دوره رویش فرعی:

این نوع چای اکسیداسیون بیش تر دارد و به قیمت پایین تری به فروش می رسد. معمولا از این برگ ها برای فراوری چای ماسالا استفاده می گردد. این دو نوع چای به دلایلی به ندرت به عنوان کالایی صادراتی به کشورهای دیگر ارسال می گردد.

افزون بر دوره های رویش چای دارجیلینگ از روش های دیگری نیز برای افزایش کیفیت استفاده می نمایند. این نوع چای در چهار قالب قلمی، نیم قلم، شکسته و بسیار شکسته در بازار مورد فروش قرار می گیرد.

چای قلمی بالا ترین کیفیت را داشته و نوع بسیار شکسته پایین ترین کیفیت را دارد. چای شکسته در چای های کیسه ای مورد استفاده قرار می گیرد. چای بسیار شکسته به جامانده مخزن نگهداری چای های دیگر است و کیفیت پایینی دارد.

منبع: اُکالا
انتشار: 24 آذر 1400 بروزرسانی: 24 آذر 1400 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 1936

به "همه چیز در خصوص چای دارجیلینگ" امتیاز دهید

2 کاربر به "همه چیز در خصوص چای دارجیلینگ" امتیاز داده اند | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز در خصوص چای دارجیلینگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید