معرفی پارک ملی گلستان Golestan National Park
به گزارش بانوی ایران، پارک ملی گلستان
در این مطلب از وب سایت گردشگری خبرنگاران شما را با پارک ملی گلستان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
بی شک آوازه پارک ملی گلستان برای کمتر کسی از اهالی سفر پوشیده است و در سه استان گلستان، سمنان و خراسان جای گرفته است. این پارک ملی با داشتن تنوع گونه های گیاهی و جانواری در چهار فصل سال پذیرای گردشگران اهل طبیعت می باشد. اگر در فصل بهار به این منطقه سفر می کنید، ملاقات از بلندترین آبشار فصلی اوچر با ارتقاع 110 متر را از دست ندهید. علاوه بر جاذبه های متعدد طبیعی می توانید همنشینی در کنار ترکمن ها به همراه غذاهای محلی را نیز تجربه کنید.
تنوع جانوری
حدود 302 گونه جانوری در پارک ملی وجود دارند که حیواناتی نظیر قوچ و میش و گراز در آن زندگی می نمایند. گردشگران تور گلستان که از میان این پارک هیجان انگیز گذر می نمایند، می توانند گرازهایی را ببینند که بدون ترس از مردم در کنار جاده می آیند، طوری که بعضی از این گرازها از دستان انسان ها غذا هم می خورند.
دیگر حیواناتی که در اطراف پارک ملی گلستان دیده می گردد، می توان به پرندگان اشاره نمود که حدود یک سوم آن ها در این پارک شناسایی شده اند. تعداد پرندگانی که در پارک ملی وجود دارند به 149 گونه پرنده می رسد که شامل مگس گیر، دم سرخ، کبک، تیهو، دارکوب، زنبورک، قرقاول و بعضی پرندگان دیگر می گردد.
پوشش گیاهی
بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تا کنون 1240 گونه گیاه آوندی متعلق به 110 تیره و 561 جنس در پارک ملی گلستان شناسایی شده که 19 درصد گونه ها، 45 درصد جنس ها و 69 درصد تیره های گیاهی ایران را در خود جای داده است.
یکی از زیباترین درختان پارک ملی گلستان درخت انجیلی است که مربوط به دوره سوم زمین شناسی می باشد. از سایر درختان و درختچه های مهم پارک می توان به مازو و بلوط زرد، دو گونه ممرز، تمامی شش گونه افرای شناخته شده در ایران، درخت آزاد، خرمندی، بارانک، نمدار، سپیدار، سرخدار، آلوچه، سیاه تلو، و گونه های متعدد جنس های زالزالک، نسترن، زرشک و پیچ امین الدوله اشاره نمود.
مشهورترین گیاه کاملا بومی در پارک ملی گلستان زعفران آلمه است که با بیشترین تراکم در ارتفاعات آلمه رویش دارد.
امکانات پارک گلستان
این پارک یک جنگل طبیعی بکر و بزرگ است. شاید بزرگ ترین پارکی است که تا به حال دیده باشید! اما بر خلاف دیگر پارک ها چندان اثری از دخالت انسان و سازماندهی کردن آن وجود ندارد. اگر قصد سفر و اتراق در این پارک را دارید، بهتر است مجهز سفر کنید تا هم امنیت بیشتری داشته و هم بیشتر خوش بگذرانید. البته پارکینگ ها و کمپینگ هایی جهت استراحت و اقامت شبانه در پارک ملی گلستان وجود دارد که امکان دسترسی به آن ها آسان است.
این پارکینگ ها حداقل وسایل و تجهیزات تفرجگاهی از قبیل میز و نیمکت، اجاق، سطل زباله و سرویس های بهداشتی را دارند. ساختمانی هم به منظور ارایه اطلاعات، نمایش فیلم ها و اسلایدهای مربوط به منطقه و نیز بیان مسایل زیست محیطی در نظر گرفته شده است. مأمورین سازمان حفاظت محیط زیست هم در محل پارک، جهت ارایه اطلاعات و هدایت های لازم در خدمت گردشگران ایرانی و خارجی هستند.
دسترسی به پارک
به خاطر وسعت پارک، راه های زیادی برای رسیدن به آن وجود دارد. مسیر اصلی که ازطریق آن می توانید به بخش اصلی پارک دسترسی پیدا کنید، جاده گرگان -مشهد است. از گرگان حدود دو ساعت فاصله با پارک وجود دارد که با حرکت از این شهر، باید به سمت شرق استان و شهرستان گالیکش بروید. پس از خروج از گالیکش، با طی مسیری 15 کیلومتری به پارک خواهید رسید.
اگر بخواهید از سمت خراسان خود را به این پارک برسانید، باید به سمت شهرستان بجنورد بروید. از بجنورد تا پارک ملی، 159 کیلومتر فاصله است که با حدود دو ساعت رانندگی می توانید به آن برسید.بخش کوچکی از پارک هم در استان سمنان است. بنابراین اگر تمایل دارید از سمت این استان به جنگل گلستان برسید، باید به شهرستان شاهرود بروید و از آنجا با طی چند کیلومتر به این پارک جنگلی برسید.
منبع: تاپ تراول