طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر یا خامه ، مقوی و دلچسب
به گزارش بانوی ایران، سوپ کدو حلوایی یکی از انواع سوپ های محبوب فصل پاییز و زمستان است که طعمی گرم و دلچسب دارد. این سوپ نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هم است. پس برای بهره مندی از خواص کدوحلوایی در ادامه همراه ما باشید تا در این دستورالعمل، طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر یا خامه خوشمزه را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر
- کدو حلوایی 250 گرم
- کره 50 گرم
- سیر 2 حبه
- نمک 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چای خوری
- هویج 2 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- آب مرغ 3 پیمانه
- شیر 1 پیمانه
- لیمو ترش 1 عدد
- جعفری تازه (برای تزئین) 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر
1. آماده سازی مواد اولیه
اولین مرحله از طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر، درست مثل روش تهیه سوپ کدو حلوایی سریع این است که مواد اولیه آن را آماده کنید. برای این کار ابتدا کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم گردد سپس کدو حلوایی را پوست کنده، دانه های آن را بگیرید و بعد به قطعات کوچک برش بزنید.
هم زمان سیر را هم پوست بگیرید و له کنید. سپس هویج و سیب زمینی را پوست بگیرید و آن ها را هم به قطعات میانه برش بزنید و در نهایت هم جعفری تازه را ریز خرد کنید.
2. تفت دادن سبزیجات
اکنون یک قابلمه مناسب را روی حرارت میانه قرار داده و کره نرم شده را در آن ذوب کنید سپس کدو حلوایی، سیر، هویج و سیب زمینی را به قابلمه اضافه نموده و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند و عطر آن ها آزاد گردد.
3. پخت اولیه سوپ کدو حلوایی
در این مرحله که مواد سوپ را تفت داده اید، آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت 20 تا 25 دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا سبزیجات کاملا نرم شوند. پس از پخت کامل سبزیجات مواد را با استفاده از مخلوط کن یا میکسر دستی یا حتی گوشت کوب کاملا پوره کنید تا سوپ یک دست و کرمی گردد.
4. اضافه کردن شیر یا خامه و طعم دار کردن سوپ
در خاتمه شیر را به مخلوط آماده شده که مجدد به قابلمه برگردانده اید و روی حرارت کم گاز قرار داده اید، اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با بقیه مواد مخلوط گردد. آب لیمو ترش را هم به دلخواه به سوپ اضافه کنید تا طعم آن کمی ترش گردد. سوپ آماده را می توانید در کاسه های مناسب ریخته و با جعفری تازه خرد شده تزیین نموده و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر
برای تهیه یک سوپ کدو حلوایی بی نظیر و حرفه ای، دانستن نکات و فوت وفن های کوچک بسیار مهم است. در ادامه این مطلب، به آنالیز دقیق تر نکاتی خواهیم پرداخت که به شما یاری می نماید تا یک سوپ کدو حلوایی با طعم و بافت بی نظیر تهیه کنید.
برترین شیر برای استفاده در سوپ کدو حلوایی
برترین شیر برای تهیه سوپ کدو حلوایی، شیر پرچرب است. شیر پرچرب به علت چربی بیشتری که دارد، باعث می گردد سوپ شما غلیظ تر و کرمی تر گردد و طعم غنی تری داشته باشد. شیر کم چرب یا شیر بدون چربی هم قابل استفاده است، اما ممکن است سوپ شما رقیق تر و کم چرب تر گردد.
برترین خامه برای استفاده در سوپ کدو حلوایی
خامه سنگین یا خامه پاستوریزه برای تهیه سوپ کدو حلوایی مناسب تر است. این نوع خامه ها چربی بیشتری دارند و باعث می شوند سوپ شما غلیظ تر و خوشمزه تر گردد. بعلاوه می توانید از خامه صبحانه نیز بهره ببرید، اما توجه داشته باشید که این نوع خامه ها ممکن است کمی شیرین تر باشند.
ترکیب شیر و خامه برای تهیه سوپ کدو حلوایی
ترکیب شیر و خامه می تواند به سوپ شما طعم و بافت دلپذیری بدهد. می توانید از نسبت های مختلف شیر و خامه بهره ببرید تا به طعم دلخواه خود برسید. به طور کلی، هرچه میزان خامه بیشتر باشد، سوپ غلیظ تر و چرب تر خواهد شد.
تفاوت استفاده از شیر یا خامه برای تهیه سوپ کدو حلوایی
این که سوپ کدو حلوایی خود را با شیر همراه کنید یا خامه باعث می گردد، سوپ شما از لحاظ طعم، بافت و کالری متفاوت باشند.
- طعم: خامه طعم غنی تر و چرب تری به سوپ می دهد، در حالی که شیر طعم ملایم تری دارد.
- بافت: خامه باعث می گردد سوپ غلیظ تر و کرمی تر گردد، در حالی که شیر باعث می گردد سوپ کمی رقیق تر باشد.
- کالری: خامه کالری بیشتری نسبت به شیر دارد.
استفاده از آب مرغ یا عصاره گوشت
استفاده از آب مرغ یا عصاره گوشت به جای آب معمولی، طعم سوپ کدو حلوایی را غنی تر و خوشمزه تر می نماید. آب مرغ یا عصاره گوشت به سوپ عمق طعم می دهد و آن را خوش عطرتر می نماید.
استفاده از برنج یا جو برای تهیه سوپ کدو حلوایی
اضافه کردن برنج یا جو به سوپ کدو حلوایی باعث می گردد سوپ غلیظ تر و سیرکننده تر گردد. بعلاوه، برنج یا جو به سوپ یک بافت متفاوت می دهد. می توانید برنج یا جو را به همراه سایر مواد به قابلمه اضافه نموده و همراه با آن ها بپزید.
ادویه ها و سبزیجات مناسب برای تهیه سوپ کدو حلوایی
برای طعم دار کردن سوپ کدو حلوایی می توانید از ادویه هایی مانند دارچین، زنجبیل، هل، جوز هندی و فلفل سیاه بهره ببرید. علاوه بر کدو حلوایی می توانید از سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمینی، پیاز و سیر هم در سوپ بهره ببرید. طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با زنجبیل را به عنوان یکی از شیوه های تهیه این غذا به گونه ای که برای سرماخوردگی بهتر باشد، می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
برای تزیین سوپ کدو حلوایی هم می توانید از خامه، جعفری خرد شده، دانه های کدو حلوایی، نان تست شده یا کرانچ های مختلف بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله