طرز تهیه خوراک بادمجان با گوجه فرنگی در سه سوت
به گزارش بانوی ایران، خوراک گوجه بادمجان یکی از سریع پخت ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است. مواد اولیه تهیه این غذا همانطور که از اسمش پیدا است، گوجه فرنگی و بادمجان است. بقیه مواد مورد استفاده در این خوراک برای مزه دار کردن بیشتر این غذا به کار می فرایند.
مواد لازم برای تهیه بادمجان با گوجه :
- بادمجان: 4 عدد میانه
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- پیاز: 2 عدد میانه
- سیر: 4 حبه
- جعفری: 50 گرم
- آبلیمو تازه: 1 قاشق غذا خوری
- روغن زیتون: به اندازه لازم
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
دستور تهیه خوراک بادمجان :
مانند طرز تهیه خاویار بادمجان، بادمجان ها را بشویید و آن ها را بر روی منقل یا بر روی اجاق گاز کباب کنید. توصیه می گردد در صورت امکان بر روی منقل کباب کنید، چون طعم بی نظیری به بادمجان شما می دهد. در گام بعدی گوجه ها را نیز بشویید و آن ها را به سیخ بکشید و کباب کنید. اگر کلا امکانات کباب کردن چه بر روی اجاق گاز و چه بر روی منقل را ندارید. می توانید گوجه و بادمجان را آبپز کنید.
حالا بعد از اینکه بادمجان ها و گوجه ها را کباب کردید در یک سینی قرار دهید تا سرد شوند، سپس پوست روی آن ها را با یک چاقو جدا کنید. در مرحله بعدی، گوجه فرنگی های کباب شده را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با یک چاقوی مناسب به صورت ریز و یکدست خرد کنید و کنار بگذارید.
در گام بعدی پیازها و سیرها را پوست بگیرید و بشویید. بر روی تخته آشپزخانه پیازها را به صورت نگینی و سیرها را به صورت خلالی خرد کنید. یک تابه را انتخاب کنید و درون آن روغن زیتون بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت کم بگذارید تا داغ گردد. سپس پیاز و سیر را درون تابه بریزید و به آرامی تفت دهید و تا هنگامی که اندازهی نرم شوند، تفت دادن را ادامه دهید. بعد از نرم شدن سیر و پیاز، گوجه فرنگی های خرد شده را به تابه اضافه کنید و همراه مواد دیگر تفت دهید و منتظر بمانید تا آب گوجه فرنگی ها کاملا تبخیر گردد و سپس به مواد نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه های دلخواه را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا طعم نمک و ادویه ها به درون مواد نفوذ کند. در مرحله بعد:
بادمجان های کبابی شده را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با گوشت کوب آن ها را خوب له کنید و یا با استفاده از چاقو آن ها را خوب ساطوری کنید و سپس به سایر مواد درون تابه اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید.
در مرحله بعد جعفری ها را بشویید و درون صافی قرار دهید تا آب آن ها کاملا خشک گردد. سپس بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چک چاقوی تیز آن ها را ساطوری خرد کنید. سپس جعفری خرد شده را به همراه یک قاشق غذا خوری آبلیمو تازه به تابه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند و سپس تفت دهید. سپس برای اینکه بادمجان با گوجه کاملا جا بیفتد و روغن بیندازد در تابه را به مدت حدود 10 دقیقه بگذارید و اندازه حرارت را نیز کم کنید.
اگر رنگ غذای شما کمی کمرنگ است، می توانید 1 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. برای این کار در یک تابه کوچک اندازه کمی روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس یک قاشق غذا خوری رب به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و رنگ آن نیز کمی تغییر کند. سپس رب را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید و چند دقیقه بگذارید تا مواد خوب با هم جا بیفتند.
بعد از آماده شدن بادمجان با گوجه آن را در یک ظرف بکشید و با جعفری تازه تزیین کنید و به همراه نان سرو کنید.
نکات کلیدی:
- در صورت تمایل می توانید به جای آبلیمو از آب غوره یا غوره بهره ببرید.
- دستور تهیه بادمجان و گوجه که به شرح آن پرداختیم برای 4 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.
- اگر گوجه فرنگی در دسترس ندارید و یا خوراک گوجه بادمجان را به دفعات متعدد درست نموده اید و طعم آن برای شما تکراری شده است، می توانید با جای گذاری سیب زمینی به جای گوجه فرنگی و ترکیب آن با بادمجان، یک غذای بی نظیر و بسیار لذیذ به نام گراتن بادمجان و سیب زمینی درست کنید.