طرز تهیه بریانی هندی با مرغ به همراه فوت و فن ها
به گزارش بانوی ایران، بریانی هندی غذای اصیل هندوستانی است که با برنج و مرغ طبخ می گردد و با اضافه کردن ادویه مخصوص طعم بی نظیری پیدا می نماید. برای تهیه پلو بریانی هندی با مرغ به ازای هر نفر به یک پیمانه برنج و یک ران مرغ احتیاج دارید.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ارزان ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - بریانی هندی یک غذای خوش طعم و خوش عطر اصیل هندوستانی و شناخته شده در سراسر دنیاست. برنج و مرغ از مواد اصلی برای تهیه این غذا هستند. اگر از عطر و طعم غذاهای هندی مثل خورش کاری با مرغ و قارچ خوشتان می آید و به دنبال تجربه غذا های جدید هستید با ما همراه باشید تا با طرز تهیه بریانی هندی آشنا شوید.
طرز تهیه بریانی هندی با مرغ
مواد لازم برای چهار نفر | |
ران مرغ | 4 تکه |
میخک | 4 دانه |
چوب دارچین | 2-3 تکه |
فلفل قرمز | به میزان دلخواه |
گیاه خبرنگاران ای (استار انیس) | 2-3 عدد |
زعفران برای دم کردن | به میزان دلخواه |
سیر | 4-5 حبه |
زنجبیل تازه | 2 ق. غ |
گوجه پوره شده | 1/2 پیمانه |
برگ بو | 3-4 عدد |
روغن حیوانی یا کره | به میزان لازم |
ماست کوچک | 1 بسته |
هل | 4 عدد |
زیره | 2-3 ق. غ |
برنج | 4 پیمانه |
پیاز درشت | 2-3 عدد |
روش تهیه
1. ابتدا مرغ را تکه تکه کنید، اگر از ران مرغ استفاده می کنید مراقب باشید که خرده های استخوان وارد غذا نگردد.
2. ماست، چوب دارچین، برگ بو، میخک، هل و سیر، زنجبیل، پودر فلفل قرمز و مقداری نمک را به همراه تکه های مرغ داخل یک کاسه عظیم بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. روی کاسه را بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید. اجازه دهید مرغ در ادویه ها حداقل به مدت 1 ساعت و حداکثر یک شب باقی بماند تا طعم لذیذی پیدا کند و بوی آن از بین برود.
3. پیاز ها را خرد کنید و در حرارت بالا تفت دهید. زمانی که پیاز ها طلایی رنگ شدند، تابه را از روی حرارت بردارید و پیاز های سرخ شده را در ظرف جداگانه ای بریزید و کنار بگذارید.
4. در یک تابه نسبتا عظیم مقداری روغن بریزید، زیره، هل، دارچین، برگ بو و میخک را به آن اضافه کنید و قبل از اینکه مواد سرخ شوند، پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
5. تکه های مرغ طعم دار شده را به مواد داخل تابه روی حرارت اضافه کنید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا روی مرغ را بگیرد. درب ظرف را بگذارید و صبر کنید تا با حرارت ملایم پخته گردد. در این مدت مرغ ها را مرتب چک کنید و هم بزنید تا ته نگیرد، زمانی که مرغ کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ آماده شده را به آن اضافه کنید. طعم مرغ را بچشید و در صورت احتیاج مقداری نمک به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن باید آب کمی از مخلوط باقی مانده باشد. اگر چنین نیست درب ظرف را بردارید و صبر کنید تا آب آن بخار گردد. همچنین می توانید مقداری از سس مرغ را بردارید و کنار بگذارید و در زمان سرو غذا همراه آن میل کنید.
6. برنج را از قبل حداقل به مدت 30 دقیقه بخیسانید. سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید، صبر کنید تا جوش بیاید. به آب در حال جوش نمک و زیره اضافه کنید. برنج را اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی پخته گردد. بهتر است برنج را زنده آبکش کنید. در غیر اینصورت در مراحل بعدی بعد از اضافه کردن سس برنج حالت وارفته پیدا می نماید و در زمان سرو غذا دانه دانه نیست.
7. قابلمه را روی حرارت قرار دهید، صبر کنید تا داغ گردد و مقداری روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن در صورتیکه دوست دارید غذای شما ته دیگ داشته باشد ته قابلمه نان و یا برش های نازک سیب زمینی قرار دهید.
8. حالا یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید. سپس یک لایه از مرغ های آماده شده اضافه کنید و در لایه آخر برنج بریزید. روی برنج پیاز داغ و زعفران دم نموده و نعنا بریزید. درب ظرف را ببندید و صبر کنید تا دم بکشد.
9. بعد از دم کشیدن برنج مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و در بشقاب سرو کنید.
چند نکته برای پخت پلو بریانی هندی
- شما به ازای هر نفر به یک پیمانه برنج و یک ران مرغ احتیاج دارید.
- لزومی ندارد در این دستور حتما از ران مرغ بهره ببرید، این غذای هندی را می توانید با مرغ تکه شده بدون استخوان، سینه مرغ و یا حتی بریانی هندی با گوشت ماهیچه گوسفند تهیه کنید. اما بافت چربی ران مرغ طعم بهتری به این غذا می دهد.
- شما می توانید چیکن بریانی هندی را بدون ماست هم تهیه کنید، اما ماست طعم خوبی به غذا می دهد بهتر است آن را از مواد اولیه حذف نکنید.
- اگر فرصت کافی برای قرار دادن مرغ داخل ادویه ندارید، جای نگرانی ندارد. ابتدا پیاز های خرد شده را به همراه سیر تفت داده و پوره گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس تکه های مرغ را اضافه نموده و تفت دهید و بعد از اضافه کردن ادویه و تفت مجدد مواد با یکدیگر ماست را اضافه کنید. در نهایت کمی آب جوش بریزید، در ظرف را ببندید و صبر کنید تا مرغ پخته گردد.
- شما به جای ادویه های این دستور العمل می توانید از ادویه بریانی بهره ببرید.
- میزان ادویه هر غذا به ذائقه شما بستگی دارد، متناسب با آن می توانید ادویه های مورد استفاده برای تهیه این غذا را تغییر دهید.
- به جای پوره گوجه فرنگی از 1 یا 2 قاشق غذاخوری رب بهره ببرید.
- برای تهیه این غذا بهتر است از میان انواع برنج از برنج دانه بلند هندی استفاد کنید.
سخن آخر
در این مطلب با طرز تهیه این غذای خوش عطر و طعم هندی آشنا شدیم. غذا های هندی معمولا طعم تندی دارند، این غذا هم از این موضوع مستثنا نیست، اما شما می توانید میزان ادویه های آن را متناسب با ذائقه تان تغییر دهید و از آن لذت ببرید.
اگر از هواداران غذا های هندی هستید پیشنهاد می کنیم نگاهی به مطلب طرز تهیه باتر چیکن به 3 روش عالی و لذیذ و طرز تهیه سمبوسه هندی در خبرنگاران بیندازید و با طرز تهیه دو غذای هندی دیگر آشنا شوید.
دستورالعمل های متفاوتی برای تهیه هر غذایی وجود دارد و با اضافه کردن و یا کم کردن مواد اولیه می توان طعم متفاوتی به یک غذا داد. آیا تا به امروز این غذای هندی را درست نموده اید؟ شما از چه دستورالعملی برای تهیه این غذا استفاده می کنید؟ در صورت تمایل می توانید نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما و همراهان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.com