ممنوعیت سفر به شهر های قرمز و نارنجی در ایام عید نوروز
به گزارش بانوی ایران، نایب رئیس مجلس با اشاره به تداوم شیوع ویروس کرونا در کشور، از تهیه پروتکل هایی برای سفر های نوروزی اطلاع داد و گفت: قرار شد سفر ها در قالب تور ها انجام بگیرد یا اگر قرار است به صورت شخصی سفری انجام گیرد، مقصد مشخص گردد.
به گزارش ایسنا، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در جلسه صبح شنبه (11 بهمن) ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طبق گزارش های ارائه در این جلسه پیرامون شرایط ایران در زمینه مقابله با کرونا نسبت به سایر کشور های جهان، شرایط ایران نسبت به سایر کشور های جهان نسبتاً بهتر است.
وی در خصوص سفر ها در ایام تعطیلات و نوروز نیز گفت: قرار بر این شد تا یکسری پروتکل ها تهیه گردد و سفر ها در قالب تور ها انجام بگیرد یا اگر قرار است به صورت شخصی سفری انجام گردد مقصد تعیین گردد.
عضو ستاد مقابله با کرونا توضیح داد: در ایام عید نوروز سفر به شهر های قرمز و نارنجی ممنوع است و تنها در مناطق زرد و آبی، آن هم به شرط دادن تست کرونا، سفر امکان پذیر است و اگر تست فردی مثبت باشد از سفر کردن آن شخص جلوگیری گردد و تردد ها نیز یک ساعت کاهش یابد.
وی به ساماندهی دست فروش ها اشاره نمود و گفت: زندگی دست فروش ها به صورت روزانه تأمین می گردد. در کشور هایی مانند تایلند توانسته اند این موضوع را مدیریت نمایند و برای دست فروش های خود برنامه خاصی را فراهم نموده اند و محیط خاصی را تعیین کردند و دست فروش ها کار خود را انجام می دهند. در این جلسه سعی شد تا شرایط دست فروش ها موردآنالیز قرار بگیرد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه تعداد زیادی از ایرانیان مقیم اروپا در حال بازگشت به ایران هستند و درخواست دارند به سرعت خود را به ایران برسانند و از آن محیط خارج شوند، توضیح داد: تعداد زیادی از ایرانیان خارج از کشور به خصوص کسانی که در اروپا هستند برای بازگشت به ایران فشار می آورند؛ اما با وجود رایج بودن ویروس انگلیسی کرونا در اروپا این موضوع در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا موردبحث و آنالیز نهاده شد. ازیک طرف این افراد هم وطنان ما هستند و علاقه مند به بازگشت به کشور خود هستند و ما باید شرایط را برای آن ها فراهم کنیم و از طرفی از یک منطقه بسیار آلوده می آیند.
وی اضافه نمود: قرار بر این شد با شرایط ویژه و تعهدات ویژه ای اجازه ورود به این هموطنان داده گردد. ما به تست هایی که این افراد در کشور مبدأ داشته اند، اعتماد نمی کنیم و خودمان در ایران تست انجام دهیم و 24 ساعت در قرنطینه خواهند ماند. کسانی که تستشان منفی است اجازه رفتن به خانه دارند، ولی بااین حال نمی توانند خانه خود را ترک نمایند و کسانی هم که مثبت هستند باید به طور مستقیم به محل های قرنطینه منتقل شوند تا باعث ورود و انتشار ویروس انگلیسی در کشور نشوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصرار وزارت بهداشت مبنی بر دریافت مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا برای واردات واکسن و یا فراوری در داخل توضیح داد: وزارت بهداشت معتقد است مراحل تست استاندارد واکسن در هیچ جای جهان انجام نشده و حتی برخی ها مراحل آنالیز را هم ادغام کردند و بعد سریعاً به فاز انسانی رسیدند. عوارض واکسن را کسی حاضر نیست بپذیرد و تمام سازندگان واکسن معتقد هستند تا واکسن فاز چهارم انسانی را طی نکند، ولی ما حاضر نیستیم اجازه دهیم تا تزریق گردد، زیرا عواقبش را نمی پذیرند.
وی اظهار کرد: وزارت بهداشت معتقد است با این شرایط نمی توانیم واکسن وارد کنیم، چون فاز چهار، سه تا پنج سال طول می کشد و نمی توان در این شرایط واکسن های فراوریی یا وارداتی را ضمانت کرد. در جهان مجوز اولیه ای تحت عنوان مجوز استفاده اضطراری برای استفاده از واکسن ایجادشده است. فایزر هم بر همان اساس اجازه تزریق دارد. اصرار وزارت بهداشت بر این بود که ما این مجوز را مبنا قرار دهیم هم برای واکسن خودمان و هم برای واکسن های وارداتی وگرنه نمی تواند مسئولیت را بپذیرد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در شرایط اضطرار طبیعتاً استاندارد ها و شاخص ها متفاوت می شوند، تأکید کرد: وزارت بهداشت باید مسئولیت این موضوع را بپذیرد و نمی گردد مسئولیت ذاتی وزارتخانه تخصصی مانند وزارت بهداشت را از یک جمع تخصصی گرفت. در این جلسه در نهایت قرار شد ما از وزارت بهداشت در خصوص اقداماتی که انجام می دهد، حمایت کنیم.
منبع: فرارو