طرز تهیه ساندویچ یرالما یومورتا

به گزارش بانوی ایران، یرالما یومورتا یک ساندویچ سنتی خوشمزه با عطر و بوی دلپذیر است. برای طرز تهیه یرالما یومورتا ، ابتدا سیب زمینی ها را با پوست در قابلمه مسی و روی سنگ های نان سنگک، تنوری کنید. تخم مرغ ها هم باید آبپز شوند. در نهایت، لقمه یرالما یومورتا را از ترکیب سیب زمینی تنوری، تخم مرغ آبپز، کره و مخلوطی از پیاز خلالی و سبزیجات خرد شده آماده کنید و مقداری هم نمک و فلفل به مواد بزنید.

طرز تهیه ساندویچ یرالما یومورتا

در ادامه، جدول مشخصات غذایی یرالما یومورتا را با هم می بینیم:

یرالما یومورتا
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی15 دقیقه
زمان پخت غذاحدود 1 ساعت
اندازه سختیکم

طرز تهیه یرالما یومورتا

اصالت یرالما یومورتا به عنولن یک غذای نونی متعلق به خطه آذربایجان است و خیلی از مردم آن را به عنوان یک غذای خیابانی سالم و خوشمزه می شناسند. البته میان شهرهای مختلف، تفاوت های ریزی هم وجود دارد. برای مثال، یرالما یومورتا در تبریز با نان لواش تهیه می گردد، اما در ارومیه معمولا از نان سنگک استفاده می نمایند. در هر حال، این ساندویچ سنتی واقعا خوشمزه است و درست کردن آن هیچ دردسری ندارد، اما مثل همواره روی خبرنگاران و سفارش آنلاین نان از این سایت هم می توانید حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه یرالما یومورتا را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه یرالما یومورتا

مواد اولیه برای تهیه ساندویچ یرالما یومورتا به ترتیب جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سیب زمینی میانه4 عدد
تخم مرغ4 عدد
پیاز2 عدد
گشنیز و جعفری تازه400 گرم
کره100 گرم
نان لواشبه تعداد کافی
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
سنگ نان سنگکبه میزان لازم

مراحل دستور تهیه یرالما یومورتا

دستور پخت یرالما یومورتا را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

ابتدا میزانی سنگ نان از نانوایی سنگکی محل خود تهیه کنید و داخل قابلمه مسی بریزید. سیب زمینی ها را بشویید و با اسکاچ روی آن ها را کاملا تمیز کنید. بعد از آبکشی، سیب زمینی ها را با پوست روی سنگ های داخل قابلمه بچینید. سپس درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

مرحله دوم

در فاصله پختن سیب زمینی ها روی سنگ های داغ، تخم مرغ ها را بشویید و در کیسه ای مناسب قرار دهید. سپس، سر کیسه را گره بزنید و آن را در قابلمه ای مناسب که تا نیمه پر از آب نموده اید، قرار دهید. قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها کاملا مغزپخت شوند.

مرحله سوم

در این فاصله، سبزیجات را پاک کنید، بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، گشنیز و جعفری را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن ها را به صورت خلال های درشت و نازک خرد کنید. حالا پیازهای خلالی را با سبزیجات خرد شده مخلوط کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم

در این مرحله از طرز تهیه یرالما یومورتا ، یک چنگال را داخل سیب زمینی ها بزنید، اگر به راحتی فرو رفت، یعنی سیب زمینی ها کاملا مغزپخت شده اند و می توانید آن ها را از قابلمه خارج کنید. باید کمی زمان دهید تا سیب زمینی ها از حرارت بیفتند.

مرحله ششم

در این فاصله، تخم مرغ ها هم آبپز شده اند. آن ها را از قابلمه و کیسه خارج کنید و پوست بگیرید. حالا نان لواش را روی یک سینی یا تخته آشپزخانه قرار دهید و یک عدد سیب زمینی پخته شده را وسط آن بگذارید.

مرحله هفتم

سیب زمینی را روی نان با گوشتکوب یا پشت قاشق له کنید و به صورت یکدست روی نان بمالید. بهتر است در ابتدای کار، لبه های نان را کمی تا بزنید یا هنگام پخش کردن سیب زمینی، لبه های نان را خالی بگذارید تا مواد یرالما یورموتا از نان بیرون نریزد.

مرحله هشتم

حالا روی سیب زمینی میزانی کره بمالید و آن را به صورت یکنواخت در همه قسمت ها پخش کنید. در ادامه، 1 تخم مرغ آبپز شده را با چاقو خرد کنید و روی سیب زمینی و کره قرار دهید. سپس، مخلوط پیاز و سبزیجات را هم روی بقیه مواد بریزید و میزانی نمک و فلفل اضافه کنید.

مرحله نهم

نان را به صورت لوله ای جمع کنید و آن را داخل تکه ای کاغذ یا کیسه فریزر بپیچید. به همین سادگی، یرالما یومورتای خوشمزه شما آماده است و پیشنهاد می کنیم آن را به صورت گرم سرو کنید.

چند نکته مهم برای تهیه ساندویچ یرالما یومورتا

برای تهیه این ساندویچ خوشمزه و سنتی، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • در طرز تهیه یرالما یومورتا ، از سیب زمینی تنوری با پوست استفاده می گردد. بنابراین، حتما پوست سیب زمینی را خوب بشویید و اسکاچ بکشید.
  • یک روش دیگر برای تنوری کردن سیب زمینی ها آن است که سیب زمینی ها را پس از شستن و اسکاچ کشیدن، با پوست داخل ورقه های فویل بپیچید و روی منقل زغال قرار دهید. به این ترتیب، سیب زمینی های دودی خوشمزه ای خواهید داشت.
  • برای پخت یرالما یومورتا در تبریز و به شکل سنتی، از تنوری کردن سیب زمینی ها روی سنگ یا نمک استفاده می گردد، اما اگر وقت کافی ندارید، می توانید سیب زمینی ها را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 دقیقه تنوری کنید.
  • دقت داشته باشید که درب قابلمه حاوی سیب زمینی کاملا بسته باشد و حرارت را حتما ملایم کنید.
  • اگر به جای کره پاستوریزه، از کره محلی بهره ببرید، عطر و بوی ساندویچ خوشمزه شما سر به فلک می کشد!
  • مواد ضروری برای تهیه یرالما یومورتا ، همان چیزهایی است که در جدول ذکر کردیم، اما در صورت تمایل می توانید ساندویچ پرملات تری درست کنید و چند برش گوجه فرنگی و خیارشور هم به مواد آن بیفزایید.
  • گاهی در طرز تهیه یرالما یومورتا ، از میزانی نعنای خشک و گلپر هم استفاده می گردد که عطر دلپذیری به این غذا می دهند و برای تعدیل طبع سرد سیب زمینی هم مفید هستند.
  • دقت کنید که تخم مرغ ها بیش از مدت گفته شده روی حرارت نمانند، زیرا زرده آن ها تیره و بد رنگ می شوند.

آیا برای درست کردن یک ساندویچ یرالما یومورتای خوشمزه آماده اید؟

یرالما یومورتا طرز تهیه آسانی دارد و می توانید روی آن به عنوان یک صبحانه مقوی یا حتی یک ناهار یا شام خوشمزه و ساده حساب کنید. به علاوه، تهیه این غذای سنتی، واقعا به صرفه است و به راحتی با موادی ساده و در دسترس آماده می گردد. پیشنهاد می کنیم لذت چشیدن طعم این ساندویچ خوشمزه را در روزهای سرد پاییز از دست ندهید.

سوالات متداول

برای درست کردن یرالما یومورتا از چه سبزیجاتی استفاده کنیم؟

معمولا از گشنیز و جعفری تازه استفاده می گردد و استفاده از نعنای خشک هم سلیقه ای است.

برای تنوری کردن سیب زمینی ها در طرز تهیه یرالما یومورتا از چه روشی استفاده کنیم؟

برای این کار، سیب زمینی ها را به شکل سنتی روی سنگ نان سنگک یا نمک در قابلمه مسی تنوری کنید. بعلاوه می توانید آن ها را داخل فویل روی منقل زغال یا داخل فر بپزید.

تفاوت یرالما یومورتا در تبریز و ارومیه چیست؟

معمولا برای تهیه این غذا در تبریز از نان لواش و در ارومیه از نان سنگک استفاده می گردد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 2450

به "طرز تهیه ساندویچ یرالما یومورتا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ساندویچ یرالما یومورتا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید