زلزله خیزترین شهر و استان ایران کجاست؟
به گزارش بانوی ایران، استاد پژوهشکده زلزله شناسی می گوید: درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئله ای مهمتر از زلزله تهران نداریم. یعنی اگر مسایل مهم را ترتیب بندی کنیم و انواع آنها را بنویسیم، به عنوان سانحه، وقوع زلزله شدید در تهران در اولین درجه اهمیت قرار می گیرد.
مهدی زارع در گفت وگو با خبرنگاران ادامه می دهد: لرزه خیزترین جای ایران بندرعباس و گسل هرمزگان است. تقریبا همواره بیشترین گزارش ها را از آنجا داریم. دلیلش هم تغییر بیشتر در آن منطقه است. جزیره قشم، بندر چارک، شمال بندرعباس، بندرعباس، بندر لنگ و آن منطقه است.
او اظهار می نماید: در برخی جاها زلزله خیلی کمتر داریم. گزارش زلزله در آبادان و خرمشهر کمتر داریم. آبادان و بندرعباس در جنوب ایران هستند ولی خبر زلزله از بندرعباس را خیلی می شنوید ولی از آبادان کمتر می شنوید. برخی جاها زلزله زیادی ندارند ولی اخبار زلزله در آنجا پوشش و پایش گسترده ای دارد. مثلا در تهران چون پرجمعیت ترین منطقه کشور است و مرکز ایران شمرده می گردد، پایش و رصد گسترده ای اتفاق می افتد. بنابراین زلزله های کوچک در تهران گزارش و به سرعت اعلام می شوند.
به گفته او برخی منطقه ها در همسایگی شبکه های گسترده هستند، مانند خوی در استان آذربایجان غربی، در جوار شبکه گسترده ترکیه است که از 20 سال پیش شبکه گسترده ای را ایجاد نموده است. این منطقه ترکیب شبکه ایران و ترکیه را دارد و پایش را بیشتر می نماید.
این استاد پژوهشکده زلزله شناسی بعلاوه در پاسخ به این سوال که آیااستان یا منطقه ای در ایران داریم که گسل فعال نداشته باشد؟، می گوید: گسل هایی داریم که در عهد حاضر زمین شناسی فعالیت زیادی نشان ندادند. از طرفی تقسیم بندی استانی هم ربطی به زمین ندارد. در یک منطقه نسبتا با وسعت کمی از زنجان تا سمنان که جنوبش به قم می رسد، 6 استان داریم. همین وسعت را به جنوب شرق ایران ببرید، این محدوده در بخشی از استان سیستان و بلوچستان جا می گردد. استان های البرز و قم ما بسیار کم وسعت هستند ولی کرمان و سیستان و بلوچستان بسیار وسیع هستند. بنابراین برخی جاها با گسل های فعال بیشتری معین می شوند ولی برخی جاها گسل های فعال کمتر است. مثلا در منطقه اصفهان، گسل های فعال قابل مشاهده با رخ نمودن در سطح، کمتر هستند از گسل های منطقه تبریز. ولی همان منطقه اصفهان هم بی لرزه نیست.
4747
منبع: خبرآنلاین