روش درست نگهداری از برنج پخته شده؛ چرا گرم کردن مجدد برنج خطرناک است؟
به گزارش بانوی ایران، برنج می تواند شرایط ایده آلی را برای رشد باکتری های بالقوه خطرناک ایجاد کند و همین امر بر اهمیت نحوه نگهداری آن می افزاید.
در برنج نپخته معمولا باسیلوس سرئوس همراه با سایر باکتری ها یافت می گردد. پختن برنج به تنهایی برای از بین بردن آن کافی نیست، زیرا این باکتری با ایجاد هاگ هایی گرما را تحمل می نمایند.
برنج پس از پختن در دمای اتاق می تواند حاوی باکتری های مختلفی باشد که تکثیر می شوند و سموم مضر را آزاد می نمایند. این گاهی اوقات منجر به مسمومیت غذایی با این باکتری می گردد. بسته به نحوه تهیه، پخت و نگهداری برنج پس از پختن، می توانید از این امر اجتناب کنید.
تهیه و نگهداری برنج
شستن برنج باعث خلاص شدن از شر این باکتری نمی گردد. پس از پخته شدن، برنج را باید فوراً به صورت پخته یا سرد شده سرو کنید و در ظرفی در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. برنج پخته شده را بیش از یک ساعت بیرون نگذارید.
چگونه برنج را گرم می کنید؟
برنج به جامانده را می توان هنگام گرم کردن مجدد در مایکروویو گرم، سرخ یا بخار پز کرد. با این حال، این تنها در صورتی بی خطر است که برنج پخته شده به درستی در یخچال نگهداری گردد. اگر برنج برای چند ساعت بیرون از خانه باشد، گرم کردن مجدد می تواند مضر باشد. به این علت که گرم کردن، خنک کردن و گرم کردن مجدد فرصت خوبی را برای رشد باکتری های مضر مانند باسیلوس سرئوس فراهم می نماید.
مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس چقدر خطرناک است؟
مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس در موارد شدید می تواند کشنده باشد این مسمومیت می تواند با مواد غذایی دیگری مانند ماکارونی هم رخ دهد. یک مطالعه موردی در سال 2011 نشان داد که یک دانشجوی 20 ساله بر اثر مسمومیت با این باکتری در عرض 10 ساعت پس از خوردن ماکارونی پنج روز مانده جان خود را از دست داد. مورد مشابهی در سال 2003 رخ داد که یک خانواده سالاد ماکارونی هشت روزه خوردند که منجر به مرگ یک مرد و بستری شدن پنج کودک در بیمارستان شد.
علائم این مسمومیت چیست؟
استفراغ و اسهال ناشی از سمی که باسیلوس سرئوس هنگام رشد فراوری می نماید شایع است. در بیشتر موارد، این بیماری محدود است و ظرف یک یا دو روز بهبود می یابد، اما در بعضی افراد می تواند پیشرفت کند و حتی کشنده باشد.
آنتی بیوتیک ها در این بیماری موثر نیستند، زیرا سم باعث بیماری می گردد و نه باکتری. به این ترتیب، درمان در درجه اول بر نوشیدن آب زیاد متمرکز است.
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرارو