دبیرخانه کمیته فنی الکترونیک چاپی در ستاد نانو تشکیل شد
به گزارش بانوی ایران، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو،با هدف مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی در حوزه الکترونیک چاپی، کمیته فنی متناظر الکترونیک چاپی در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو راه اندازی شد.
جهت دریافت خدمات طراحی ویلای مدرن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
جمهوری اسلامی ایران از سال 2000 میلادی با پیشنهاد سازمان ملی استاندارد در کمیسیون الکتروتکنیک بین المللی[1] (IEC)، به عضویت کامل (full member)درآمد. تأمین منافع ملی به وسیله مشارکت در سیاست گذاری و فعالیت های این کمیسیون ازجمله تدوین استاندارد و ارزیابی انطباق از مهم ترین اهداف عضویت کشور در این کمیسیون بین المللی به شمار می رود.
در این راستا کمیته های فنی متناظر با کمیته های IEC برحسب ضرورت و پتانسیل های موجود در کشور تشکیل می گردد.
ستاد ویژۀ توسعۀ فناوری نانو ضمن درک اهمیت این موضوع و به منظور مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی اقدام به پیشنهاد تشکیل کمیتۀ فنیِ استانداردِ متناظرِ الکترونیک چاپی با نام کامل استانداردسازی اصطلاحات، مواد، فرآیندها، تجهیزات، محصولات و بهداشت، ایمنی و محیط زیست در حوزۀ الکترونیک چاپی و شناسۀ IEC/INEC/TC 119 کرد. با پذیرش این پیشنهاد از سوی سازمان ملی استاندارد، دبیرخانۀ کمیتۀ فنی الکترونیک چاپی در ستاد نانو مستقر شد و نیما ارجمندی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مهدی راجی پور از ستاد ویژۀ توسعۀ فناوری نانو به عنوان رئیس و دبیر این کمیته منصوب شدند.
کمیتۀ فنی الکترونیک چاپی بین المللی دارای 5 کارگروه واژه شناسی و نقشۀ راه، مواد، تجهیزات، ادوات قابل چاپ و ارزیابی کیفی است. 20 کشور بلژیک (ناظر)، برزیل (ناظر)، کانادا (عضو)، جمهوری خلق چین (عضو)، جمهوری چک (ناظر)، فنلاند (عضو)، فرانسه (ناظر)، آلمان (عضو)، ایتالیا (ناظر)، ژاپن (عضو)، کره جنوبی (عضو)، مالزی (ناظر)، هلند (عضو)، لهستان (ناظر)، فدراسیون روسیه (عضو)، اسپانیا (عضو)، سوئد (ناظر)، سوئیس (ناظر)، انگلستان (عضو)، ایالات متحدۀ آمریکا (عضو) در این کمیته عضویت دارند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین کشور از غرب آسیا به عضویت TC 119 درآمده است.
هدف کمیتۀ IEC/INEC/TC 119 پاسخ دهی و ارائه نظر مؤثر و به موقع به مدارک و پیش نویس استانداردهای بین المللی در حوزۀ الکترونیک چاپی، پذیرش مسئولیت رهبری پروژه های استانداردهای بین المللی این حوزه، و پیشنهاد تدوین استانداردهای بین المللی به رهبری جمهوری اسلامی ایران در سطح سیاست گذاری و فنی با مشارکت و همکاری شرکت ها، فناوران، محققان و فعالان این حوزه است.
الکترونیک چاپی صنعتی نوظهور برای ساخت ادوات الکترونیکی مختلف بوده که به سرعت رو به گسترش است. در قیاس با صنعت فراوری ادوات الکترونیکی متداول سرمایه لازم برای فراوری به روش چاپ بسیار کم بوده و مهم ترین عامل مشخص کننده در آن نوآوری است.
با توجه به فاصلۀ کشور در حوزۀ ساخت ادوات الکترونیکی به وسیلۀ روش های متداول در قیاس با کشورهای پیشروی این صنعت در دنیا، ظهور فناوری ساخت ادوات با روش چاپ را می توان پنجره فرصت فوق العاده ای برای کشور دانست تا به عنوان یک صاحب فناوری در حوزۀ ساخت ادوات الکترونیکی چاپی شناخته گردد و بخش عمده ای از احتیاج داخل و منطقه را با فناوری بومی تأمین کند.
پیشرفت های اخیر ایران در حوزۀ فناوری نانو، پلتفورم توسعۀ فناوری و رشد الکترونیک چاپی را نیز فراهم آورده است. چرا که بیشتر قریب به اتفاق جوهرهای مورداستفاده در این فناوری نانومقیاس بوده و از ذرات نانومتری معلق در یک محیط مایع تشکیل می شوند. به علاوه، استفاده از ریزساختار نانومتری لایه های چاپی در بسیاری از ادوات الکترونیکی، همچون حسگرهای گاز و رطوبت، سلول های خورشیدی و باتری ها، موجب بهبود عملکرد افزاره می گردد. ازاین رو، فناوری نانو بخش جدایی ناپذیر الکترونیک چاپی به شمار می رود.
منبع: خبرگزاری مهر