خبرنگاران توزیع الکترونیکی گاز مایع گامی در کاهش دغدغه سیستان و بلوچستانی ها

به گزارش بانوی ایران، زاهدان- خبرنگاران- طرح الکترونیکی کردن گازمایع در سیستان و بلوچستان اقدامی موثر در راستای ساماندهی و شناسایی جامعه هدف و مصرف کنندگان واقعی در حال اجراست.

خبرنگاران توزیع الکترونیکی گاز مایع گامی در کاهش دغدغه سیستان و بلوچستانی ها

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

به گزارش خبرنگاران سیستان و بلوچستان آخرین استان بدون گاز کشور که با عنایت دولت چند سالیست که خط انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر راه اندازی و تا به امروز شهر ایرانشهر و بخش هایی از شهر زاهدان گازرسانی شده است اما بیشتر شهرهای این استان هنوز فاقد گاز شهری هستند و مردم به ناچار از گازمایع در سیلندرهای 11 و 50 کیلویی و منبع استفاده می نمایند.

توزیع گازمایع در سیستان و بلوچستان همه ساله بویژه در فصل زمستان و ماه مبارک رمضان به معضل یا حتی بحران تبدیل می گردد به طوری که مردم از کمبود گاز یا توزیع نامناسب آن، تاخیر در تحویل سیلندرها، وفور سیلندرهای پرگاز مایع در بازار آزاد و تفاوت قیمت دولتی با بازار رنج می برند.

از منظر بعضی کارشناسان بالا بودن قیمت نفت سفید در بازار آزاد موجب شده بسیاری از خانواده ها سهمیه نفت خود را بفروشند و برای گرمایی و پخت و پز و سایر احتیاجها از گازمایع استفاده نمایند که یکی از دلایل تشکیل صف های طولانی همین مساله است.

افزایش قیمت بنزین و تبدیل خودروهای بنزین سوز به سوخت گاز ال پی جی (LPG) یا گازمایع عامل دیگر کمبود این فراورده نفتی است. با اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین شمار زیادی از دارندگان خودروهای بنزین سوز اقدام به تغییر سوخت خودرو به گاز مایع نموده اند، بعضی کارگاه ها به صورت غیرمجاز سیستم خودروها را از بنزین به گازمایع تغییر می دهند و جالب اینکه تبلیغات گسترده غیررسمی مبنی بر اینکه سوخت گازمایع نه تنها صدمه ای به موتور خودرو وارد نمی کند بلکه به مراتب بهتر و با صرفه تر از بنزین و گاز سی ان جی است، موجب گرایش مالکان خودروها به گازمایع شده است.

عامل سومی که سبب گرمی بازار گاز مایع شده، قاچاق سیلندرهای پر گازمایع به کشورهای همسایه است.

توزیع الکترونیکی مشکل گشا یا مشکل زا

در راستای کاهش مسائل شهروندان سیستان و بلوچستان طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع از اواخر سال گذشته در این استان کلید خورد.

با وجودی که مسوولان این طرح را مشکل گشای توزیع گازمایع می دانند اما بعضی شهروندان مدعی اند که نه تنها مشکل توزیع را بر طرف ننموده بلکه بر مسائل اضافه کرده است.

حسین سالاری یکی از شهروندان زاهدانی به خبرنگار خبرنگاران گفت: از چهار هفته پیش تا به امروز چندین بار با مرکز تلفن شرکت پرسی ایران گاز تماس گرفته و شمراه اشتراک خود ثبت نموده ام اما هنوز برای ما گاز نیاورده اند و به ناچار یک عدد سلیندر از بازار آزاد با قیمت چند برابر خریداری نموده ام.

محمد هاشمزهی دیگر شهروند زاهدانی گفت: اجرای طرح الکترونیکی کردن توزیع گاز مایع موجب شادمانی مردم شد و امید به رفع دغدغه تامین گاز داشتیم اما متاسفانه این طرح هم مشکل ما را رفع ننموده است.

وی اضافه کرد: از 10 روز پیش تا به امروز چندین بار شماره اشتراک خود را به سامانه توزیع گاز مایع پرسی ایران گاز داده ام ولی هنوز هیچ اقدامی نشده است.

معاون هماهنگی امور مالی استاندار سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: این استان نخستین استان پایلوت برای اجرای طرح توزیع الکترونیک گاز مایع بود به طوری که از اواخر سال گذشته طرح در شهرستان های حوزه تحت پوشش شرکت فرآورده های نفتی زاهدان شروع شد و هم اینک بیش از 85 درصد اطلاعات مصرف نماینده واقعی در سامانه تجارت آسان به ثبت رسیده است.

ماندانا زنگنه با بیان اینکه این طرح با هدف ساماندهی شرایط توزیع گاز مایع، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: اجرای این طرح درنقاط جنوبی سیستان و بلوچستان نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است تا بزودی شاهد رفع دغدغه شهروندان در این بخش باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به موفقیت آمیز بودن اجرای این طرح در سیستان و بلوچستان از تابستان امسال در کل کشور اجرایی شد.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرد: در قالب این طرح علاوه بر خانوار ها، اصناف و واحدهای تولیدی نیز می توانند در سامانه نام نویسی نمایند.

زنگنه اضافه کرد: به منظور جلوگیری از ایجاد مسائل برای افرادی که تا به امروز در سامانه نام نویسی ننموده اند نیز محدودیتی برای دریافت سیلندر گازمایع قرار نداده ایم.

وی گفت: ارزیابی دقیق از موفقیت آمیز بودن طرح را می توان پس از اجرای 100 درصدی آن در استان داشت.

معاون هماهنگی امور مالی استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرد: اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع و حذف ایستگاه ها و صف های خرید، افزایش سهمیه گاز استان و تامین از پالایشگاه ها، پیگیری برای افزایش ناوگان حمل و توزیع سیلندرهای گاز مایع بویژه برای روستاییان و تکمیل اطلاعات مشترکان در سامانه تجارت آسان برای سهولت در عرضه گاز مایع درب منازل در استان اجرا شده است.

زنگنه اعلام کرد: اخذ مجوز ایجاد چهار تاسیسات گاز مایع در سطح استان برای خدمات دهی بهتر و صدور مجوز تامین تاسیسات مورد احتیاج برای ایجاد صندلی های عرضه سی ان جی(CNG) به همراه تجهیز تمامی خودروهای گاز به دستگاه های پوز بانکی برای سهولت در ارائه خدمات به شهروندان و امکان نظارت بر نحوه توزیع عملکرد در توزیع صحیح گاز از جمله اقداماتی است که اجرای آنها با موفقیت همراه بود.

وی اضافه کرد: با اجرایی شدن این مصوبات در سیستان و بلوچستان و انجام اقدامات لازم در مورد رفع بعضی مسائل، امسال شهروندان سیستان و بلوچستانی براحتی می توانند گاز مورداحتیاج خود را تامین نمایند.

زنگنه اظهارداشت: به همین دلیل شرکت های متولی توزیع گاز موظف شدند میزان سهمیه روزانه گاز مایعی که به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته را به طور کامل از پالایشگاه دریافت نموده و به استان وارد نمایند.

معاون هماهنگی امور مالی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سهمیه گاز این استان به منظور جلوگیری از کمبود گاز مایع در زمستان 30 درصد افزایش یافت.

وی ادامه داد: چندی پیش نیز شرکت پرسی ایران گاز متعهد شد برای پیشگیری از کاهش گاز مایع و بروز مسائل سال گذشته در استان به وسیله ناوگان ریلی هر هفته 24 واگن گاز مایع وارد این منطقه کند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان گفت: توزیع گاز مایع به صورت اشتراک پذیری با استفاده از کارت بانکی سرپرستان خانوار درب منازل شهروندان زیر پوشش این منطقه انجام می گردد.

محسن وزارتی اظهارداشت: طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع اقدامی موثر در راستای ساماندهی و شناسایی جامعه هدف و مصرف نمایندگان واقعی است.

وی گفت: با اجرای فراگیر این طرح سوخت مورد احتیاج خانوارها به شکل مطلوب و شایسته در کمتر از 72ساعت انتظار، درب منازل آنان توزیع خواهد شد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان شرایط ذخیره سازی گاز مایع در منطقه را مطلوب خواند و ادامه داد: هیچ گونه مسئله ای در راستای تامین فرآورده مورداحتیاج وجود ندارد و خدمات به شکل مطلوب به مصرف نمایندگان ارائه می گردد.

معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان نیز گفت: منطقه نفتی زاهدان 500 هزار خانوار جمعیت دارد که 40 هزار خانوار گازدار و هم اینک450 هزار خانوار نیز در سامانه تجارت آسان برای دریافت نفت نام نویسی نموده اند.

خسرو خلیلی اظهارداشت: از سال گذشته مقرر شد تمام خانوارهایی که از نفت سفید استفاده می نمایند در سامانه تجارت آسان نام نویسی نمایند که بر همین اساس توزیع الکترونیکی نفت سفید شکل گرفت.

وی گفت: با تغییر نرخ و اعمال سهمیه بندی بنزین از سال گذشته مصرف گاز مایع در کشور تغییر کرد و مردم برای خودروها از گاز مایع استفاده می نمایند که نهایتا به منظور عرضه هدفمند و قانونمند و برای اینکه گاز مایع بدست مشتریان واقعی برسد و بحث توزیع الکترونیکی نفت سفید نیز تسریع گردد نام نویسی گازمایع با زیرساخت نفت سفید انجام شد و شرایط را برای مصرف نمایندگان گازمایع بوجود آورد که با کارت بانکی خود بتوانند سهمیه های معین شده را دریافت نمایند.

معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان اضافه کرد: برنامه ریزی مدونی با همکاری حوزه معاونت مالی استانداری سیستان و بلوچستان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان انجام شده و تیمی تشکیل شده تا توزیع گازمایع به صورت مرتب نسبت به گذشته انجام و قیمت مصوب رعایت و از عرضه خارج از شبکه نیز جلوگیری گردد.

وی اعلام کرد: سیستان و بلوچستان تقریبا بیش از یک سوم خانوارهای مصرف نماینده گاز مایع در ایران را به خود اختصاص داده و از 2 سال پیش که طرح گازکشی در زاهدان شروع شده تقریبا 40 هزار خانوار گازدار شدند و با برنامه ریزی های انجام شده تا انتها سالجاری به همین میزان نیز اشتراک گازشهری دریافت و از مصرف نفت سفید جدا می شوند.

خلیلی گفت: از 450 هزار خانوار زیرپوشش منطقه نفتی زاهدان نام نویسی شده در سامانه تجارت آسان حدود 85 درصد آنان نفت سفید و 20 درصد گازمایع خود را با کارت بانکی که در سیستم تعریف شده دریافت کردند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار نیز گفت: 300 هزار خانوار در جنوب سیستان و بلوچستان واجد شرایط برای تحویل الکترونیکی گاز مایع هستند که تا به امروز بیش از 60 درصد این خانوارها در سامانه نیو تجارت آسان نام نویسی کردند.

سیدکاظم اسد اظهارداشت: 11 شهرستان با جمعیت حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در حوزه فعالیت و خدمات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار هستند که در این محدوده پنج شرکت با 19 تاسیسات گاز و 170 عامل فروش توزیع گاز را بر عهده دارند.

وی اضافه کرد: هدف از الکترونیکی کردن توزیع گاز مایع، توزیع نظام مند،رسیدن گاز به دست مصرف نماینده اصلی، کنترل قیمت و توزیع عادلانه گاز در تمام نقاط شهری و روستایی است که امیدواریم با این اقدام کارشناسی شده شاهد رضایتمندی مردم استان سیستان وبلوچستان باشیم.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چابهار گفت: براساس کار کارشناسی اجرا شده برای هر خانوار ماهانه چهار سیلندر گاز مایع 11 کیلویی به وسیله شارژ کارت بانکی تعریف شده در 120 دستگاه پوز عاملان فروش و نمایندگی ها با قیمت مصوب تحویل خواهد شد.

وی اعلام کرد: محدودیتی برای ایجاد نمایندگی توزیع گاز مایع در مراکز بخش ها، دهستان ها و روستاهای پرجمعیت و حتی وانت بارها نداریم و این اقدام با هماهنگی فرمانداری ها و بخشداری ها برای ثبت نمایندگی و توزیع گاز مایع در جنوب سیستان وبلوچستان انجام خواهد شد.

اسد گفت: بزودی 2 صندلی تاسیسات گازمایع در شهر نیکشهر و دلگان با هدف کاهش مسائل و توزیع بهتر راه اندازی می گردد.

وی گفت: هیچ نمایندگی و یا فردی در شهر و روستا حق ندارد گاز مایع را خارج از قیمت مصوب به فروش برساند.

منبع: ایرنا
انتشار: 12 آذر 1399 بروزرسانی: 12 آذر 1399 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 1336

به "خبرنگاران توزیع الکترونیکی گاز مایع گامی در کاهش دغدغه سیستان و بلوچستانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران توزیع الکترونیکی گاز مایع گامی در کاهش دغدغه سیستان و بلوچستانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید