افزایش فرصت های صادراتی ایران در اندونزی
به گزارش بانوی ایران، فرصت های صادراتی محصولات ایرانی به کشور اندونزی در حوزه های فناوری اطلاعات، محصولات پلیمری، ماشین آلات و تجهیزات پزشکی و الکترونیک با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزایش می یابد.
برای دیدن زیباترین جزیره اندونزی با تور بالی همراه شوید و شگفتی های جزیره آتشفشانی بالی را از نزدیک شاهد باشد.
به گزارش خبرنگاران، کشور اندونزی با جمعیت نزدیک به 300 میلیون نفر، با نرخ رشد مالی همیشه مثبت بالای 5 درصد طی 10 سال گذشته یکی از اقتصادهای رو به رشد در جهان به شمار می آید. پیش بینی می گردد طی 10 سال آینده هم جزء 5 کشور اول با بالاترین GDP قرار بگیرد.
اندونزی به وسیله تعامل سازنده با همه کشورهای جهان و پرهیز از ایجاد حساسیت های سیاسی با موضع گیری های خنثی کوشش نموده این کشور را از تنش های منطقه ای و بین المللی به دور نگاه دارد و این مساله باعث شده که بتواند حجم بالایی از سرمایه گذاری خارجی را جذب و بسیاری از صنایع را در این کشور بومی سازی کند.
علی رغم پیشرفت های حاصل شده به لحاظ بافت پراکنده جغرافیایی این کشور، توزیع امکانات و گسترش تکنولوژی در این کشور همگون نیست و کماکان فرصت های بی بدیلی برای همکاری فناورانه و صادرات محصولات تکنولوژیک به خصوص در بخش های غیرمرکزی این کشور وجود دارد. بر اساس آنالیز های انجام شده در دفتر توسعه کسب وکار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تمرکز سیاسی و مالی کشورهایی نظیر آمریکا و انگلستان از مناطقی نظیر خاورمیانه به شرق و جنوب شرق آسیا چرخیده است.
مسعود حافظی، معاون دفتر توسعه کسب وکار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به برنامه جدی بعضی کشورها نظیر انگلستان برای حضور گسترده تر در کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا بعد از خروج از اتحادیه اروپا، گفت: علی رغم حضور کشورهای غربی و چین در بازار اندونزی، مردم مسلمان اندونزی اشتراکات فرهنگی و دلبستگی نسبتا خوبی به فرهنگ و مردم ایران دارند و همیشه پذیرای ایرانیان بوده و هستند.
وی اضافه کرد: آزادی نسبی که در این کشور وجود دارد و افزایش سطح کیفی زندگی مردم طی سال های گذشته یاری نموده که این کشور رشد مالی خوبی را تجربه کند. همین موضوع نیز باعث شده سطح مصرف گرایی مردم افزایش یابد و زمینه برای پذیرش محصولات مصرفی و نوآورانه در این کشور مهیاتر گردد. هزینه پائین فراوری در اندونزی باعث شده بسیاری از شرکت های بزرگ کره ای و ژاپنی نظیر تویوتا و هیوندای، خطوط فراوری خود را به این کشور منتقل نمایند تا هم سطح رقابت پذیری خود در بازار بزرگ اندونزی را افزایش دهند و هم بدین طریق بتوانند قیمت محصولات خود در بازارهای بین المللی را حفظ نمایند.
حافظی با بیان این که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی دو سال گذشته به وسیله ایجاد دفاتر کارگزاری در اندونزی کوشش نموده زمینه صادرات محصولات فناورانه و تکنولوژیک به این کشور را افزایش دهد، اظهار کرد: در حال حاضر دو تیم کارگزاری در جاکارتا مسئولیت راهبری و هدایت شرکت های علاقه مند به صادرات در کشور اندونزی را بر عهده دارند.
به گفته وی، یکی از تیم های کارگزاری بیشتر در حوزه محصولات سلامت نظیر داروها، تجهیزات پزشکی و محصولات کاربردی نانوتکنولوژی فعالیت دارد و دفتر کارگزاری دوم نیز در حوزه خدمات فناوری اطلاعات، ماشین آلات کشاورزی، پلیمر، مستربچ کامپاند و نیز تجهیزات الکترونیکی فعالیت می نماید.
معاون دفتر توسعه کسب وکار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: با وجود توسعه های انجام شده در اندونزی، هنوز بسیاری از شرکت های خصوصی برای مدیریت مشتریان و سفارشات و انبارداری خود از روش های سنتی بهره می برند و فضا برای ارائه خدمات برنامه ریزی منابع سازمانی مثل ERP و نظایر آن در این کشور مهیا است. از حدود 40 میلیون بنگاه مالی ثبت شده در اندونزی کمتر از نصف آنها از سیستم های نوین مدیریت منابع سازمانی بهره می برند و علاقه مندی به استفاده از محصولات پیشرفته در این حوزه وجود دارد.
حافظی توضیح داد: تجهیزات پزشکی پیشرفته ایران در اندونزی از نظر قیمتی رقابتی است و توانایی فراوری مشترک این تجهیزات در اندونزی وجود دارد. همچنین در حوزه محصولات پلیمری، مستربچ و کامپاند نیز ایران دارای مزیت رقابتی در اندونزی است و می توان برای صادرات این محصولات نیز اقدام کرد. دفاتر کارگزاری معاونت علمی در این کشورها آمادگی کامل برای ارائه خدمات بازاریابی و توسعه صادرات را دارند.
وی با تاکید بر ضرورت حضور در این بازار، گفت: اگر سفری به جاکارتا داشته باشید، می بینید که هنوز در تقاطع خیابان ها از چراغ های هدایت سنتی استفاده می گردد و سیستم های هوشمند کنترل ترافیک و نمایشگر زمان توقف در بسیاری از تقاطع های پایتخت وجود ندارد.
به گفته حافظی، با توجه به ارتباطات خوب دفتر کارگزاری ایران در حوزه حمل ونقل و جاده ای، شرکت هایی که علاقه داشته باشند در حوزه ناوبری، کنترل ترافیک جاده ای و سایر موارد مرتبط به این حوزه به بازار اندونزی ورود نمایند، زمینه برای توسعه بازار آن ها فراهم است.
معاون دفتر توسعه کسب وکار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: مساله مهم دیگری که در اندونزی مشهود است، برنامه ویژه دولت برای توسعه راه های مواصلاتی در این مجمع الجزایر است. قطعا شرکت های توانمند در حوزه راه سازی، امکان ورود به این بازار را دارند و توسعه صادرات قیر و اضافه کردنی های پلیمری مستحکم نماینده آسفالت می تواند صندلی ویژه ای در این بازار داشته باشد.
حافظی، ضمن تاکید بر برنامه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حضور مستمر و جدی در جنوب شرق آسیا، گفت: باید دو نشست تجاری در ویتنام و مالزی با حضور مقامات دو کشور و شرکتهای دانش بنیان ایران برگزار گردد که زمینه را برای توسعه روابط سیاسی و تجاری بیش از پیش فراهم کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا