فراهم سازی شرایط ایجاد 5 رشته گرایش در دانشگاه علم و صنعت ، در میان 150 دانشکده برتر دنیا هستیم

به گزارش بانوی ایران، رئیس دانشگاه علم و صنعت ضمن تشریح فعالیت های صورت گرفته در این دانشگاه در سال 98 گفت: قصد داریم در سال 99 حدود 5 رشته گرایش جدید در دانشگاه علم و صنعت ایجاد گردد، البته ظرفیت جدیدی برای پذیرش دانشجو ایجاد نخواهد شد.

فراهم سازی شرایط ایجاد 5 رشته گرایش در دانشگاه علم و صنعت ، در میان 150 دانشکده برتر دنیا هستیم

گروه دانشگاه خبرنگاران- فرزانه کرمی، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از دیرباز نقش آموزش و پژوهش را همزمان به عهده داشته اند، به طوری که عظیم ترین تحقیقات علمی در سطح دنیای و نیز در ایران از سوی این مراکز اجرا شده است.

با توجه به اینکه دانشگاه علم و صنعت از دیرباز در زمینه فراوری علم و پژوهش فعالیت داشته است و اکنون در میان برترین های دنیا قرار گرفته است به تبادل نظر با جبار علی ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت پرداختیم تا از فعالیت های اجرا شده این دانشگاه در سال 98 مطلع شویم.

ایجاد 5 رشته گرایش جدید در دانشگاه علم و صنعت

ساختار سازمانی دانشگاه علم و صنعت در سال 98 به تصویب سازمان برنامه و بودجه و هیئت امنای دانشگاه و وزارت علوم رسید. طبق ساختار جدید دانشکده ای عمومی به صورت مستقل شکل خواهد گرفت. همچنین تمام کوشش خود را نموده ایم تا دانشکده ها در بحث توسعه به سمت گرایش های بین رشته ای حرکت نمایند به همین منظور قرار شد گروه های آموزشی بین رشته ای در دانشکده ها تشکیل شوند.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه از دانشکده ها خواسته ایم تا برای سال 99 در این جهت گام بردارند؛ اظهار کرد: پیش بینی میکنیم در سال 99 حدود 5 رشته گرایش جدید در دانشگاه علم و صنعت ایجاد گردد. البته با ایجاد این رشته گرایش ها ظرفیت جدیدی برای پذیرش دانشجو ایجاد نخواهد شد. جهت گیری برنامه های راهبردی دانشگاه علم و صنعت به سمت پذیرش هدفمند دانشجو در موضوعاتی است که تقاضای بیشتری دارند.

وی ادامه داد: در بعضی حوزه ها و شاخص ها به اهداف خود دست یافته ایم به نحوی که از پیش بینی های مورد نظرمان نیز فراتر رفته ایم. به عنوان مثال پیشبینی شده بود در سال 98 تعداد مقالات آی اس آی به 3.2 درصد برسد در حالی که عملکرد ما آن را به عدد 4 رساند. این نشان از جهت گیری مثبت همکارانمان در دانشگاه علم و صنعت دارد. البته در بعضی از شاخص ها نیز از پیش بینی های خود کمی فاصله گرفته ایم که بخشی از آن به مسائل اقتصادی مربوط می گردد. به عنوان نمونه در حوزه صنعت به دلیل مسائل اقتصادی با پیروزیت کمتری نسبت به سایر حوزه ها روبه رو بوده ایم.

خاتمه برنامه چهارم دانشگاه در سال 1400

ذاکری با اشاره به اینکه برنامه چهارم راهبردی این دانشگاه هنوز خاتمه نیافته است، اظهار کرد: ان شاء الله در سال 1400 خاتمه خواهد یافت. پس از آن از تجربیات این پنج ساله بهره مند می شویم.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه از سال آینده در بعضی رشته - گرایش ها پذیرش دانشجوی در مقطع دکتری خواهیم داشت؛ اظهار کرد: خوشبختانه طی چند سال گذشته اعضای هیئت علمی با فناوری های نوین آشنا شدند؛ به همین منظور در بعضی رشته گرایشات از جمله مهندسی فناوری ماهواره مقطع دکتری را راه اندازی نموده ایم. امیدواریم درسال 99 به پذیرش دانشجو دراین رشته بپردازیم.

اصلاح آیین نامه ارتقای اساتید بر پایه مهارت افزایی

وی با بیان اینکه طبق آیین نامه، ملاک ارتقاء اساتید تنها مقاله محوری نیست؛ گفت: مقاله یکی از شروط لازم برای ارتقاء اساتید است، اما کافی نیست. در اصلاحیه این آیین نامه دستورالعمل اجرایی برای همکاران در نظر گرفته شده است تا برپایه آن اساتید با مسائل صنعتی و مباحث علمی صنعتی ارتباط برقرار نمایند.

ذاکری ادامه داد: حداقل هایی را برای ارتباط اساتید با صنعت در نظر گرفته ایم؛به نحوی که اساتید اگر در رشته های فنی مهندسی فقط به ارائه مقاله بپردازند ارتقاء نخواهند یافت.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: طرح های پژوهشی طبیعتا در دانشگاه ها از محل گرنت پژوهشی اساتید تامین می شوند به همین دلیل اگر اساتید دانشگاهی فعالیت پژوهشی داشته باشند امتیازبندی می شوند و براساس آن گرنت دریافت خواهند کرد.

تشویق اساتید فعال در صنعت

ذاکری اظهار کرد: درحقیقت اساتیدی که در راستای ارتقاء دانشگاه فعالیت نموده اند چه در بخش فناوری و همکاری با مجموعه های صنعتی داخل و خارج از کشور و چه در نشر مقالات علمی از تشویق های بیشتری برخوردار خواهند شد. این فرایند موجب می گردد تا اساتید بیش از پیش به سمت فعالیت های صنعتی سوق یابند.

وی ادامه داد: همچنین اگراساتید دانشگاهی جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گیرند و مقالاتشان در مجلات معتبر علمی چاپ گردد ازامتیازات ویژه ای برخوردار خواهند شد. از لحاظ تئوریک این آیین بسیار خوب است، ولی قطعا سال به سال احتیاج به اصلاح دارد.

ذاکری اظهار کرد: درسال 98 نیز آیین نامه گرنت را اصلاح کردیم، امیدواریم شتابی که دانشگاه در نشر علم و توسعه دستاورد های علمی خودش دارد افزایش یابد و باعث ارتقاء علمی کشور در بین کشور های فراوری نماینده علم باشد. تمام این فعالیت ها در راستای دست یابی به دانشگاه نسل سوم انجام می گردد.

تغییر زیست بوم دانشگاه علم وصنعت طی دو سال گذشته

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه زیست بوم دانشگاه در حال تغییراست؛ اظهارکرد: در دو سال گذشته اقدامات خوبی در جهت تکمیل چرخه زیست بوم انجام داده ایم. صندوق خطرپذیر نیز با سرمایه اندک در دانشگاه شکل گرفت و اکنون به وسیله هلدینگ در حال واگذاری به بخش خصوصی است. امیدوارهستیم در این زمینه جهش خوبی صورت گیرد به طوری که از ایده ها و تبدیل آن ها به محصول و تجاری سازی حمایت کند.

وی با بیان اینکه علی رغم محدودیت های موجود ازدو محصول حمایت نموده ایم؛ توضیح داد: یکی از آن ها فراوری سرنگ مخصوص جراحی قلب باز است که به فراورینماینده آن مبلغ یک و نیم میلیارد تومان برای حمایت تخصیص داده شد، در حال حاضرآن شرکت می تواند بخش قابل توجه احتیاج های داخل کشور را تامین کند امیدوارهستیم صندوق خطرپذیر دانشگاه علم و صنعت در سال 99 با ورود بخش خصوصی توان بیشتری یابد به طوری که بتوانیم از پروژه های بیشتری حمایت کنیم.

تاسیس سومین مراکز نوآوری در سال 99

ذاکری ادامه داد: کمیته کارگروه اخلاق پژوهشی را در دانشگاه راه اندازی کردیم تا موارد تقلب های علمی را رصد کند. همچنین این دانشگاه از دو سال گذشته سازوکار جدیدی برای فعال شدن دانش آموختگان و استفاده از ایده های آن ها را دنبال می نماید. به همین منظور تا کنون دو مرکز نوآوری را ایجاد نموده ایم و امیدواریم سومین مرکز نوآوری را نیز در ابتدای سال 99 راه اندازی کنیم.

صندلی دنیای در میان 150 دانشکده برتر

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به کسب ده ها رتبه برتر توسط دانشگاه علم و صنعت ایران در بین دانشگاه های کشور بر اساس اعلام نظام های رتبه بندی بین المللی گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران همیشه در بین 3 تا 4 دانشگاه اول صنعتی کشور قرار داشته و در بعضی رشته - گرایش ها یا فعالیت ها پیروز به کسب صندلی های خوبی در سطح دنیای شده است.

وی در خاتمه اظهار داشت: دانشکده های دانشگاه علم و صنعت ایران جزء 150 دانشکده برتردنیا واقع شده است، این دانشگاه فعالیت هایی را در مرز های دانشی در حوزه های عصبی، حمل و نقل هوشمند و ماهواره نیزانجام می دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 2 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 945

به "فراهم سازی شرایط ایجاد 5 رشته گرایش در دانشگاه علم و صنعت ، در میان 150 دانشکده برتر دنیا هستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراهم سازی شرایط ایجاد 5 رشته گرایش در دانشگاه علم و صنعت ، در میان 150 دانشکده برتر دنیا هستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید