ترفندهای اگ ناگ (معجون تخم مرغ) فوم دار و بدون بریده شدن
به گزارش بانوی ایران، اگ ناگ (Eggnog) یا معجون تخم مرغ یک نوشیدنی بین المللی گرم و خوشمزه بر پایه شیر، تخم مرغ، خامه و شکر است که در کانادا و آمریکا به ویژه در ایام کریسمس درست می گردد. این فوم دار و پفکی از قدیم الایام در ایران هم تهیه می شده و هواداران پر و پا قرصی دارد. شما می توانید این نوشیدنی تخم مرغی را با شیر معمولی یا انواع شیر گیاهی آماده نموده و با ادویه های دلخواه طعم دار کنید. اگر شما هم دوست دارید روش درست کردن انواع نوشیدنی سالم و مقوی برای فصل سرما را بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه اگ ناگ را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه اگ ناگ (برای 3 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر دارچین | 1/4 قاشق چای خوری |
جوز هندی | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه اگ ناگ: 8 دقیقه
مقدار کالری موجود در هر 100 میلی لیتر نوشیدنی اگ ناگ: 88 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه اگ ناگ
مراحل طرز تهیه اگ ناگ را دنبال نموده و این نوشیدنی مقوی را با استفاده از شیر معمولی یا انواع شیر گیاهی درست کنید. شما می توانید نوشیدنی معجون تخم مرغی را به صورت گرم یا سرد نوش جان کنید.
مرحله اول: خامه و شیر را بجوشانید
در اولین مرحله از طرز تهیه اگ ناگ، خامه و شیر را در قابلمه مناسبی بریزید و برای 5 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. این ترکیب را حسابی هم بزنید تا مایع یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید شیر و خامه می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: شکر و ادویه ها را اضافه کنید
در فاصله جوشیدن شیر و خامه، ادویه ها و طعم دهنده ها شامل وانیل، پودر دارچین و جوز هندی را همراه با شکر به قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا طعم ادویه ها کاملا به خورد شیر و خامه برود و عطرشان آزاد گردد.
دانه های شکر هم باید کاملا در شیر حل شوند. توجه داشته باشید، برای خوش رنگ تر شدن نوشیدنی تخم مرغی اگ ناگ به جای پودر دارچین می توانید از چوب دارچین بهره ببرید. در این صورت، پس از جوشیدن شیر باید چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
برای خرید شکر، وانیل، دارچین و جوز هندی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: شعله گاز را خاموش کنید
پس از گذشت 5 دقیقه و اطمینان از جوشیدن و طعم دار شدن ترکیب شیر و خامه، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا این مایع خوش عطر و طعم کاملا خنک گردد.
مرحله چهارم: زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید
در این مرحله از طرز تهیه نوشیدنی اگ ناگ، زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید و هر یک را در ظرف مجزایی بریزید. سپس، زرده ها را با همزن برقی به میزان ای هم بزنید که کرم رنگ و غلیظ شوند.
در ادامه، سری همزن را بشویید و کاملا خشک کنید. حالا، سفیده ها را نیز به صورت جداگانه برای 5 دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا پف نمایند و کاملا حجیم شوند.
برای خرید تخم مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: زرده های تخم مرغ را به پایه نوشیدنی اضافه کنید
در این مرحله، ابتدا باید از خنک بودن ترکیب شیر و خامه مطمئن شوید. سپس، زرده های زده شده تخم مرغ را به قابلمه حاوی شیر اضافه کنید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
توجه داشته باشید، اگر مایع درون قابلمه به میزان کافی خنک نشده باشد، زرده ها به محض اضافه شدن به قابلمه خودشان را می گیرند و درست مانند املت تکه تکه می شوند. پس صبر کنید تا این مایع خنک گردد.
مرحله ششم: ترکیب شیر، خامه و زرده تخم مرغ را حرارت دهید
پس از ترکیب کردن پایه نوشیدنی با زرده های زده شده، میزان کمی آب را در قابلمه بزرگ تری بریزید و قابلمه حاوی شیر و زرده تخم مرغ را داخل قابلمه بزرگ تر قرار دهید. سپس، این ترکیب را برای 4 الی 5 دقیقه روی حرارت بگذارید تا نوشیدنی شما به صورت غیر مستقیم حرارت ببیند.
نوشیدنی تخم مرغی را به طور مداوم هم بزنید تا زرده ها ته نگیرند و کاملا با شیر ترکیب شوند. هم زدن این مایع را تا زمانی ادامه دهید که زرده ها از خامی درآیند و مایع داخل قابلمه قوام پیدا کند و کرم رنگ گردد. مراقب باشید، در این مرحله معجون شما به هیچ عنوان نباید بجوشد و قل بزند.
مرحله هفتم: سفیده های تخم مرغ را اضافه کنید
در این مرحله نوبت به اضافه کردن سفیده می رسد. بنابراین، سفیده های زده شده و پفکی را نیز به تدریج در قابلمه بریزید و برای 4 دقیقه به آرامی در یک جهت هم بزنید. این کار را باید به میزان ای آرام روی حرارت ملایم انجام دهید که پف سفیده ها از بین نرود.
توجه داشته باشید، در این مرحله هم درست مانند مرحله قبلی، نوشیدنی تخم مرغی شما نباید بجوشد. در غیر این صورت، اگ ناگ خوشمزه و پفکی شما خراب می گردد.
مرحله آخر: نوشیدنی اگ ناگ را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، نوشیدنی اگ ناگ را در لیوان بریزید و بسته به سلیقه با پودر و چوب دارچین یا ادویه های دیگر تزیین کنید. نوشیدنی اگ ناگ را به دلخواه می توانید به صورت سرد یا گرم نوش جان کنید.
اگر ترجیح می دهید اگ ناگ را سرد بنوشید، آن را به مدت 24 ساعت داخل یک ظرف درپوشیده در یخچال بگذارید و سپس، مصرف کنید.
طرز تهیه اگ ناگ لاته چگونه است؟
برای تهیه اگ ناگ لاته کافی است به ازای هر نفر یک شات اسپرسوی تازه دم () را به محتویات قابلمه اضافه کنید. برای مثال، مواد اعلام شده در این دستور طبخ برای 3 نفر کافی است.
بنابراین، شما باید 3 شات اسپرسوی دم شده را در قابلمه بریزید و هم بزنید. در صورت تمایل، می توانید این نوشیدنی تخم مرغی را آماده کنید و در لیوان ها بریزید. سپس، به هر یک از لیوان ها یک شات اسپرسو اضافه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه اگ ناگ
- در هنگام تهیه اگ ناگ، حتما شیر و خامه را در قابلمه ای با ابعاد مناسب بریزید تا بعدا جای کافی برای اضافه کردن زرده ها و سفیده ها داشته باشید.
- برای تهیه نوشیدنی اگ ناگ، بهتر است از شیر پرچرب و غلیظ بهره ببرید. اگر احساس می کنید شیر مصرفی شما از غلظت کافی برخوردار نیست، می توانید 2 قاشق غذاخوری شیر خشک هم به آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید نوشیدنی اگ ناگ را با انواع شیر گیاهی مانند شیر سویا یا شیر نارگیل تهیه کنید.
- برای شیرین کردن نوشیدنی اگ ناگ به جای شکر می توانید از شیره افرا، عسل یا دیگر شیرین نماینده های دلخواه بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید از اضافه کردن سفیده تخم مرغ به نوشیدنی اگ ناگ صرف نظر کنید. در این صورت، نوشیدنی شما دیگر بافت پفکی نخواهد داشت.
- در صورت تمایل، می توانید یکی دو عدد میخک و یک عدد بادیان ستاره ای را نیز همراه با دیگر ادویه ها در قابلمه بریزید و همراه با شیر بجوشانید تا عطرشان به خورد نوشیدنی برود. توجه داشته باشید میخک و بادیان ستاره ای را پس از جوشاندن شیر باید از قابلمه خارج کنید.
- بسته به ذائقه، در فاصله خنک شدن ترکیب شیر و خامه می توانید یک عدد چای کیسه ای را در قابلمه بگذارید تا نوشیدنی شما طعم و رنگ چای سیاه را نیز به خودش بگیرد. سپس، چای کیسه ای را از قابلمه بیرون بیاورید.
فوت و فن های خوشمزه شدن نوشیدنی اگ ناگ
چرا بافت اگ ناگ پفکی نمیشه؟
اگر از اضافه کردن سفیده تخم مرغ به نوشیدنی اگ ناگ صرف نظر کنید. در این صورت، نوشیدنی شما دیگر بافت پفکی نخواهد داشت.
چرا اگ ناگ بریده بریده میشه؟
باید از خنک بودن ترکیب شیر و خامه مطمئن شوید. سپس، زرده های زده شده تخم مرغ را به قابلمه حاوی شیر اضافه کنید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. اگر مایع درون قابلمه به میزان کافی خنک نشده باشد، زرده ها به محض اضافه شدن به قابلمه خودشان را می گیرند و درست مانند املت تکه تکه می شوند. پس صبر کنید تا این مایع خنک گردد.
منبع: افق کوروش