تاریخچه، خواص و طرز تهیه ماسالا چیست
به گزارش بانوی ایران، ماسالا چیست که اینقدر پر هوادار است؟ ماسالا تی یا ماسالا چای دمنوش ادویه داریست که در دسته شیر چای ها واقع شده است. لغات ماسالا و چای به ترتیب در زبان اردو-هندو به معنای تند و چای هستند. البته ریشه کلمه چای به زبان چینی و کلمه چَی بر می شود. بعدها این کلمه در هند تحریف و به شکل امروزی چای استفاده شد.

اما ماسالا چیست؟ همان ترکیب باستانی چینی است که بعدها در کشور هندوستان توسعه یافت. زیرا گوناگونی طعم و مزه چای ماسالا در هندوستان نسبت به دیگر کشورها بیشتر است و این معروفیت به دلیل تنوع ادویه های گرم و تند هندی نسبت به دیگر منطقه ها جغرافیایی جهان است. از این رو هر یک از اعضای یک خانواده هندی می توانند براساس سلیقه و ذائقه خود، چای ماسالا انحصاری خود را تهیه و سِرو نمایند. در این مقاله به توضیح مختصری از تاریخچه چای ماسالا، ترکیبات موجود در آن و کالری چای، طرز تهیه و بعضی از مهمترین خواص چای ماسالا خواهیم پرداخت.
گیاه چای وحشی در دوران باستان در منطقه آسام می رویید و طی قرن ها به وسیله چینی ها به عنوان یک گیاه دارویی برداشت و کشت می شد. همین امر باعث شد به گیاه چای، ترکیبات گیاهی دیگری افزوده گردد تا به عنوان درمانگری شگفت انگیز استفاده گردد. بر این اساس به ترکیب گیاهان دارویی و تند مزه با گیاه چای، ماسالا گفته شد. بعضی از ترکیبات امرزوی این نوشیدنی، از نسخه باستانی آن در آیورودا استخراج شده و استفاده می شوند.
در سال 1830 شرکت بریتانیایی هند شرقی برای جلوگیری از استعمار چین بر چای، تجارت چای را در کشور خود و منطقه ها تحت پوشش، قانونی اعالم کرد. از آن پس کشاورزان انگلیسی را برای کشت هرچه بیشتر گیاه چای تشویق می کرد. تا جائیکه در سال 1900 پنجاه درصد از کل چای جهان در هندوستان و 30 درصد آن در سریلانکا کشت و برداشت می شد. از آن پس مصرف چای و ادویه های هندی رونق و نسخه کهن ماسالا شکل امروزی تری به خود گرفت. تا اینکه امروزه شاهد سِرو چای ماسالا در اغلب رستوران ها و منازل هستیم.
ماسالا چیست و از چه موادی تشکیل می گردد
پیشتر درباره اینکه ماسالا چیست، صحبت کردیم. در این قسمت به آنالیز ترکیبات مختلف این نوشیدنی و معرفی مزه ای منحصر به فرد و پرطرفدار از ماسالای بوپالی می پردازیم. طعم های مختلفی از چای ماسالا در سراسر هند و بتبع جهان وجود دارد که هر یک به ادویه های موجود در رسپی خود وابسته و متغیر است. اما به طور کلی، ادویه های اصلی و اساسی این چای شامل (غلاف هل سبز، ریشه زنجبیل و بادیان ستاره ای) است. به این ادویه ها در زبان هندو کارها گفته می گردد. اما کارهای دیگری نیز در هند وجود دارند که براساس سلیقه در تهیه ماسالا به کار می روند. ادویه هایی (چون میخک، دانه های فلفل سفید، فلفل سیاه و رایانه، وانیل، جوز هندی، دارچین) خواستگاه منطقه ای در هندوستان دارند. مثلاً در غرب هند از مصرف میخک و فلفل سیاه اجتناب می گردد اما به جای آن از علف لیمو در طبخ چای ماسالا استفاده می گردد. در منطقه بوپال از ترکیب زعفران، هل، دارچین و میخک به علاوه مقداری نمک می توان چای ماسالای بوپالی تهیه کرد که طعمی خاص و استثنایی دارد.
آنچه مبرهن است؛ وجود و لزوم ادویه های گرم و تند در ترکیبات چای ماسالا است. اما براساس سلیقه فرد، نوع و مقدار هر ادویه فرق دارد. پایه اصلی چای ماسالا چیست؟ فرمول زیر به شناخت و تهیه چای ماسالا یاری می نماید:
ادویه های اصلی را با ادویه های فرعی (مورد علاقه خود)، شیر یا آب و مقداری چای سیاه ترکیب کنید و یک نسخه انحصاری از ماسالا برای خود تهیه کنید.
ارزش غذایی چای ماسالا چیست؟
به طور کلی یک لیوان چای ماسالا، 105 کالری، 2.5 گرم پروتئین، 12 گرم کربوهیدرات و حدود 4 گرم چربی مفید دارد. جدول ارزش غذایی چای ماسالا چیست؟
ویتامین ها | ارزش هر فنجان | ارزش روزانه | مواد معدنی | ارزش هر فنجان | ارزش روزانه |
ویتامین A | 91.4 میلی گرم | ٪2 | کلسیم | 120.7 میلی گرم | ٪20 |
ویتامین B2 | 0.1 میلی گرم | ٪9 | آهن | 0.2 میلی گرم | ٪1 |
ویتامین B3 | 0.1 میلی گرم | ٪1 | منیزیم | 11.5 میلی گرم | ٪3 |
ویتامین B9 | 4.1 میلی گرم | ٪2 | فسفر | 75.4 میلی گرم | ٪13 |
ویتامین B1 | 0 | 0 | سدیم | 10.9 میلی گرم | ٪1 |
ویتامین C | 0 | ٪2 | پتاسیم | 59.7 میلی گرم | ٪1 |
ویتامین E | 0 | 0 | زینک | 0 | 0 |
رسپیِ هندیِ ماسالا چیست
کلاس هندیِ ماسالا چیست که به نیم ساعت زمان برای آماده سازی و 15 دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد. مواد زیر در کلاس هندی چای ماسالا ذکر شده است. اما این نوشیدنی انواع مختلفی دارد. حتماً این سوال برای شما پیش آمده است که کلاس های متنوع چای ماسالا چیست؟ برای آشنایی آنها حتماً به بخش نهایی مقاله مراجعه کنید.
مواد اصلی
- عسل 2 قاشق غذاخوری
- شیر 2/1 لیوان
- چای سیاه 2/1 لیوان چای سیاه
- اودیه های اصلی (هل سبز، ریشه زنجبیل، بادیان ستاره ای) از هر ادویه 1 قاشق مربا خوری
- ادویه های دلخواه (میخک، دانه های فلفل سفید، فلفل سیاه و رایانه، وانیل، جوز هندی، دارچین و زعفران) از هر ادویه 1 قاشق مربا خوری
دستور پخت
- ابتدا ادویه های اصلی و فرعی را با توجه به ذائقه خود، انتخاب و آماده کنید.
- سپس دانه ها و ریشه های ادویه ها را با هاون بکوبانید.
- حال نوبت تفت دادن ادویه ها است. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و هر یک از ادویه ها را جداگانه تفت دهید تا مزه خامی آن از بین برود. سپس تمام ادویه های سرخ شده را با هم مخلوط نموده و به مدت حداکثر 5 دقیقه آنها را تفت دهید.
- ادویه ها را در ظرفی جداگانه بریزید تا کمی سرد گردد. به مقدار دلخواه از ادویه مخلوط در لیوان بریزید.
- شیر و چای سیاه را داغ کنید و از هرکدام به مقدار نصف پیمانه داخل لیوان بریزید.
- کلیه مواد را همراه 2 قاشق عسل، مخلوط نموده و نوش جان کنید.
خواص شگفت انگیز ماسالا چیست
نوشیدن یک لیوان چای ماسالا در هفته فواید بسیار دارد. بعضی از مهمترین مزیت هایی که به مرور زمان با نوشیدن چای ماسالا در بدن ایجاد می گردد، شامل موارد زیر است.
- لاغری
- تقویت ایمنی بدن
- تقویت قلب و عروق
- بهبود و تقویت هاضمه
- تقویت سلامت و زیبایی پوست و مو
کلام آخر
در این مقاله توضیح کاملی از ماسالا چیست را مطالعه فرمودید. اما بهتر است بدانید، این نوشیدنی دلپذیر بسیار متنوع و مفید است. به عنوان مثال، ماسالای کلاسیک اولین نوع ماسالا است که به جای شیر از ترکیب آب و ادویه های ماسالا به دست می آید. از ماسالای وگان در رژیم غذایی وگان و بدون شیر حیوانی استفاده می گردد، این نوع ماسالا از ترکیب شیر سویا یا شیر بادام با ادویه های ماسالا تهیه و سرو می گردد. ماسالای کاداک، تندترین نوع ماسالا است که اغلب در زمستان و برای بهبود سرماخوردگی استفاده می گردد. ماسالای اسپرینگ که در فصل بهار مصرف می گردد و از ترکیب چای سبز و ادویه های ماسالا حاصل می گردد. برای نوش جان کردن هر یک از ماسالاهای فوق کافیست به دستور تهیه ماسالا چیست در این مقاله مراجعه نمایید.
منبع: اسنپ مارکت