150 هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه تصویب شد
به گزارش بانوی ایران، مجتبی یوسفی، درباره فرایند بررسی لایحه بودجه سال 1400 که پس از اصلاحیه دولت مجدداً به صحن مجلس بازگشته است، گفت: ابتدا باید بگویم دلیل این که نمایندگان به لایحه ای که از سوی دولت به مجلس ارائه شده بود رأی ندادند این بود که آنان مشاهده کردند آن لایحه عملا تحقق ناپذیر است؛ یعنی در بخش های منابع اتفاقی رخ نمی داد اما مصارف صورت می گرفت که این خودش ایراد بزرگی برای بودجه یک کشور است.
این عضو کمیسیون تلفیق سال 1400 ادامه داد: در بحث فروش نفت، دولت فروش روزانه 2 میلیون و 300 هزار بشکه را در نظر داشت یا در بحث اوراق عملاً استقراض از دولت آینده بود و در بخش افزایش اعتبارات عمرانی که در سال گذشته 17 درصد بود و بر اساس برنامه ششم توسعه باید 30 تا 35 درصد در سال آخر برسد که در این بودجه لحاظ نشده بود.
وی ادامه داد: بحث بعدی که منجر به رد بودجه توسط نمایندگان شد عدم شفافیت هزینه های درآمدی و هزینه هایی بود که برای هر کشور بسیار مهم است.
یوسفی گفت: در لایحه اصلاح شده بودجه سال 1400 که از سوی دولت به مجلس ارسال شد سهم فروش نفت از 2 میلیون و 300 هزار بشکه به حدود یک و نیم میلیون بشکه رسیده، همچین در بحث هزینه های دولت با کاهش 40 هزار میلیارد تومانی روبه رو هستیم.
وی اضافه نمود: در لایحه ابتدایی که از سوی دولت به مجلس ارائه شد، 53 هزار میلیارد تومان برداشت مازاد از صندوق توسعه ملی پیش بینی شده بود که در اصلاحیه اجرا شده این رقم عملا کاهش پیدا کرد. در خصوص اعتبارات عمرانی هم باید بگویم 6هزار میلیارد تومان به اعتبارات گذشته اضافه نموده شد.
نماینده مردم اهواز و باوی با بیان این که ارز مهم ترین مسئله ما در بررسی بودجه سال آینده بود، گفت: یکی از موضوعات جدی که نمایندگان و کمیسیون تلفیق بر آن تاکید دارند توزیع ارز 4هزار و 200 تومانی بود که در 3 سال گذشته 51 میلیارد دلار توزیع کردیم تا نهادهای دامی، اقلام اساسی و دارو گران نشود اما متاسفانه شاهد بودیم با دادن این ارز تمامی این موارد گران شدند و تولید کننده و مصرف کننده با یک افزایش قیمت سرسام آوری رو به رو شدند.
این عضو کمیسیون تلفیق سال 1400 مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: به دلیل آن که دولت اصرار داشت ارز 4 هزار و 200 تومانی باشد و گفته بود که اگر این ارز برداشته شود اقلام گران خواهد شد ما در حال یک اتمام حجت با دولت هستیم که در صورت دادن ارز ترجیحی به یا همان 4 هزار و 200 تومانی اقلام گران تر نشود و تاکید هم کرده ایم نظارت مان را بیشتر خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم دوباره این ارز محل رانت شود.
وی ادامه داد: مطلب بعدی که نمایندگان بر روی آن تاکید دارند بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان مخصوصا بازنشستگان تامین اجتماعی بود که ما در این بخش یک افزایش 60 هزار میلیارد تومانی را در نظر گرفتیم و این رقم را از 90 هزار میلیارد تومان به 150 هزار میلیارد تومان رساندیم تا کمکی به بازنشستگان تامین اجتماعی، لشکری و کشوری شود.
نماینده اهواز و باوی اضافه نمود: در بحث افزایش حقوق مدیران هم دولت 22 برابر پیش بینی کرده بود که ما در کمیسیون تلفیق آن را کاهش دادیم و به 15 درصد رساندیم . اصلاحیه دیگری که انجام دادیم برای پرداخت مالیات ها از سوی تولید کنندگان و کسبه بود که آن را از 25 درصد به 20 درصد رساندیم تا کمکی شود به آن ها که در این شرایط کرونای که بازار را بهم ریخته است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران