نگاه دولتمردان به بورس چگونه است؟ ، کدام وزیر حامی بورس نیست؟

به گزارش بانوی ایران، به گزارش خبرنگاران، از ابتدای امسال که بازار سهام مورد استقبال شدید مردم قرار گرفته و شاخص بورس تهران رکوردهای جدیدی را به طور پیاپی به ثبت رسانده، اظهار نظرهای مختلفی از سوی بسیاری از دولتمردان مطرح شده که یا در حمایت از بورس و یا در جهت انتقاد از آن بوده است.

نگاه دولتمردان به بورس چگونه است؟ ، کدام وزیر حامی بورس نیست؟

اما کدام یک از مقامات کشوری حامی بورس نیست؟

رییس جمهور

حسن روحانی، رییس جمهور کشور بارها در سخنان خود بازار سهام را مورد حمایت قرار داده و مردم را به سرمایه گذاری هرچه بیشتر در این بازار تشویق نموده است.

وی در جلسه هیات دولت در اوایل اردیبهشت گفت: در هفته های آینده خبرهای خوبی از بورس و بازار سرمایه به مردم خواهد رسید و بازار بورس یکی از راه های حرکت اقتصادی ماست.

روحانی در جایی دیگر نیز توضیح داد: وزارت اقتصاد و مجموعه بورس باید کوشش نمایند که بورس را به عنوان یک بازار عظیم قابل اعتماد و اتکا برای سرمایه گذاری های اصولی و قابل اطمینان و با کمترین ضریب خطر به جامعه معرفی نمایند تا از هدررفت سرمایه های مردم در بازارهای غیرقابل اتکا و غیرمولد جلوگیری گردد.

رییس کل بانک مرکزی

عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی اینستاگرام خود بارها درباره بورس و اهمیت آن اظهار نظر نموده و در جهت استفاده از ظرفیت بورس این چنین نوشته:

با توجه به اقبال مردم به حضور در بازار سرمایه، عرضه سهام شرکت های دولتی و بانک ها و تکمیل سهم شناور شرکت های بورسی از ضرورت های ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا و عمق بخشیدن به بازار سرمایه است.

شرایط بازار سرمایه امکان خوبی برای بهبود شرایط تامین اقتصادی در کنار تامین کسری بودجه از راه عرضه سهام بنگاه ها و اموال مازاد و مهم تر از همه، انتشار هدفمند و مدیریت شده اوراق بدهی که هر دو ضد تورمی هستند را فراهم نموده است که امید است دولت از آن استفاده نماید.

وزیر صمت

حسین مدرس خیابانی که با برکناری وزیر صنعت، معدن و تجارت از سوی حسن روحانی به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد، از راه نرسیده بازار سهام را به باد انتقاد گرفت و برخلاف اظهارات روحانی، بورس را مولد و کارا توصیف نکرد.

وی در اولین اظهارات خود پس از سرپرست شدن اعلام کرد: به نظر می رسد خیلی از آن تحولاتی که الان در بازار سرمایه در حال رقم خوردن است، محصول دو عامل است: اول اینکه بخشی از این تحولاتی که در حوزه ارزی و تغییر در نرخ های ارزی در صنایع و کالاهای ما وجود دارد این استنباط را برای سرمایه گذار ایجاد نموده که قیمت کالاهای فراوریی در بنگاه های اقتصادی ما بالا می رود و لذا مردم سرمایه گذاری می نمایند و در واقع یک پیش بینی و دوراندیشی می نمایند که حتماً قیمت کالاها بالا می رود. عامل دوم همین عرضه اولیه شرکت هایی است که دولت در حال اجرا آن است.

مدرس خیابانی به صراحت اعلام کرد که دست به دست شدن سهام شرکت های دولتی در بورس هیچ خاصیتی برای صنعت، فراوری و تجارت ندارد. وی تاکید نمود که اگر دستگاه های شبهه دولتی و نهادهای عمومی بتوانند سهام شرکت هایی که تکنولوژیک هستند و احتیاج به سرمایه گذاری دارند را بخرند بسیار مطلوب تر است تا اینکه بیایند و سهام ها را دست به دست نمایند و فقط باعث شوند که شاخص بورس رشد نمادین پیدا کند.

وزیر اقتصاد

فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی نیز از جمله دولتمردانی بوده که بارها حمایت خود را از رشد بازار سهام اعلام نموده است. وی اوایل ماه جاری در جریان برگزاری نشست هم اندیشی با مسئولان بازار سرمایه و صاحب نظران تاکید نمود: حمایت دولت از بورس ادامه دار خواهد بود و مختص یک زمان کوتاه مدت نیست.

وی همچنین تاکید نمود: هنگامی که از بورس استقبال می گردد، چرا باید مردم را بترسانیم؟ چرا از این فرصت استفاده نکنیم؟ در این میان مطالعات نشان داده بورس طی 7 ماه اخیر حباب ندارد. حمایت های رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی را از بورس داریم و عرضه های اولیه با قدرت تا پایان سال ادامه دارد.

معاون رییس جمهور

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نیز از جمله حامیان بورس بود که رشد روز افزون شاخص بورس را علامتی عظیم برای اجرای طرح های اقتصادی اعلام کرد و گفت: در همان روزی که دولت شرکت های عظیم را عرضه می نماید شاخص سهام 20 هزار واحد رشد می نماید. این نشان می دهد مردم به دنبال سود معتدل و حفظ پول و دارایی ها هستند و می توان بخش قابل توجهی از منابع لازم برای طرح های توسعه ای را از بازار سرمایه ای تامین کرد.

معاون اول رییس جمهور اخیرا یکی از اقدامات عظیم وزارت تعاون را شفاف سازی و خصوصی سازی در قالب واگذاری سهام شرکت شستا در بورس اعلام کرد و گفت: در مقطع فعلی برای اینکه تا حد زیادی به مردم اطمینان دهیم که بورس از پشتوانه قوی برخوردار بوده، علاوه بر سهام شرکت شستا، سهام بخش های مختلف دولت نیز در بورس عرضه خواهد شد و رییس جمهور نیز این موضوع را به صورت قاطع به همه دستگاه ها اعلام نموده و هدف دولت این است که وقتی مردم آمادگی دارند دارایی خود را به بازار سرمایه بیاورند، بخش های عمومی نیز باید سهام خود را در بورس عرضه نمایند.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 18 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: banoirane.ir شناسه مطلب: 1158

به "نگاه دولتمردان به بورس چگونه است؟ ، کدام وزیر حامی بورس نیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاه دولتمردان به بورس چگونه است؟ ، کدام وزیر حامی بورس نیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید